Charmigt, ungefär som vanligt

FILMEN

Trots den generellt långa titeln är "Lego DC Comics Super Heroes: The Flash" i sitt sammanhang väldigt kort. Detta är - om jag räknat helt rätt - den sjätte filmen i denna Lego DC Comics-serie där jag tidigare sett tre och tyckt ungefär samma sak om dem: De är lite långa (trots en speltid på 78 minuter) och balanserar bra det barnsliga och det nördigt sköna och utgör en stunds underhållning för den som gillar superhjältar, men är egentligen inte överdrivet minnesvärda.

Och allt det där går att säga om "Lego DC Comics Super Heroes: The Flash" också. Inga överraskningar där, och något annat hade jag inte förväntat mig.

Det som jag gillar med de här filmer är bristen på kontinuitet när det gäller vilka hjältar som utgör Justice League eller används över huvud taget. Det är som om filmskaparna får välja fritt ur hela DC-stallet och då blir det lite udda och annorlunda. Nu har jag inte sett alla av de tidigare filmerna men i denna introduceras Atom, Plastic Man, Firestorm och Doctor Fate - samt superhusdjuren Krypto och Ace, och filmens stora skurk är Reverse Flash.

Givetvis är Superman, Batman, Wonder Woman, Cyborg och Aquaman (om än bara flyktigt) med i storyn, och i början av filmen hotas Metropolis av Jokern och det är fullt jobb för alla i Justice League. Förutom för The Flash som är sen till jobbet. Omedveten om att det pågår något i Metropolis vaknar han upp i hemstaden Central City och hinner fixa lite småsaker innan han rusar iväg till Gotham City för en smaskig frukostmunk (och ställs emot Captain Cold), som bäst sköljs ned med en milkshake från Star City (vilket innebär ett möte med Captain Boomerang) och när han slutligen når Metropolis är skadan skedd. Men när The Flash drar sitt strå till stacken är det en gul supersnabb figur som spelar honom ett spratt, och det slutar med att The Flash hamnar i en tidsloop där han upplever samma dag om och om igen.

Reverse Flashs djävulska plan är att stjäla The Flash snabbhet och bli den mest kraftfulla personen på jorden och en sådan har sällan goda planer. När Reverse Flash blir extra kraftfull kan ingen i Justice League rå på honom och The Flash måste lösa situationen utan varken kraft eller vänner.

Jag gillar som sagt den här totala godispåsen av karaktärer, som i just den här historien blir som en blandning av "Justice League"-filmen och vad som pågår på tv i "Arrowverse". I det stora hela har jag dock lite svårt att hålla intresset vid liv under filmens gång, men det är ändå lite kul som sagt.


EXTRAMATERIALET

Inget alls denna gång.


TRE SAKER

1. Om man nu nödvändigtvis ska börja hacka på filmens logik (...) så kan jag tycka att Superman och Wonder Woman borde ha varit lite mer "på", framför allt i den inledande striden mot Jokern, men men...

2. Jag hade faktiskt ingen aning om att Batman hade haft ett husdjur, men schäfern Ace introducerades 1955, och har figurerat även i moderna serietidningar.

3. Kevin Michael Richardson som gör rösten till Doctor Fate har enorm basröst som i det här fallet kompletteras med en soulkänsla, vilket gör Doctor Fate till en sorts Barry White-figur. Kul!


ANDERS JAKOBSON (2018-03-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (9)
20 senaste recensionerna i kategorin animerad
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Animerad
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2018
Bolag: Warner Bros.
Tema: Superhjältar
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (28/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA