Produktplaceringen har fått ett ansikte

FILMEN

Det var väl bara en tidsfråga innan LEGO skulle ta steget in i filmens värld. Det finns ju i spel sedan länge men till skillnad mot spelen är LEGO effekten inte lika effektiv i filmens värld. Visst det funkar men då animeringen inte är den bästa och ibland påminner lite för mycket om tecknat blir det inte riktigt bra.

Handlingen går ut på att den stora hjälten Clutch Powers tillsammans med några polare ska hjälpa den rättmätige arvingen till tronen och samtidigt störta trollkaren Mallock the Malign som nu leder kungadömet. Detta blir dock inte helt lätt och Clutch och de andra måste ta sig an Mallocks skelettarme innan de kan komma åt Mallock själv.

De som Clutch har vid sin sida är Brick Masterson (en riktig hårding), Peg Mooring (snyggingen) och Bernie von Beam (den intelligente men lite fege). Till sin hjälp har de även uppfinnaren Artie Fol som bygger ihop det de behöver på ett hyfsat tillfredställande sätt även om han är rätt klantig.

Som sagt är jag inte helt nöjd med animeringen av filmen och dessutom känns den alldeles för mycket som en reklamfilm för LEGO. För den som har barn som leker med LEGO blir det en enkel match att hitta mängder av produkter som förmodligen finns i barnrummet och visst, lite kul är det men det blir för mycket. Samtidigt är det förmodligen lite detta som är meningen, att man ska känna igen sig i de saker man ser och sen när filmen är slut gå och leka samma sak man just sett själv på TV.

Personligen är jag svag för LEGO även om jag inte direkt leker med det längre. Får jag chansen tvekar jag dock inte att bygga ihop något avancerat "Star Wars-"skepp eller liknande. Därför kan jag inte vara helt negativ till filmen. Den är långt ifrån så bra som jag hade hoppats men jag skulle ändå vilja säga att "Lego: Clutch Powers äventyr" får godkänt. De yngre kommer förmodligen att gilla den och LEGO är trots allt alltid LEGO.


EXTRAMATERIALET

Det står på omslaget att det ska finnas en kortfilm men jag hittar den inte.


TRE SAKER

1. Clutch Powers blir i en svensk översättning "Kopplings Kraft". Lite udda namn kan man tycka…

2. Ordet LEGO kommer från danska "Leg godt" som betyder ungefär "Lek väl".

3. Artie Fol kallas även AFOL vilket tydligen betyder "Adult Fan Of LEGO" (Vuxet fan av LEGO).


HANS-ÅKE LILJA (2010-04-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (9)
20 senaste recensionerna i kategorin animerad
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Animerad
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: Universal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Extramaterial:
En dålig hårdag - exklusiv bonuskortfilm
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (1/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN SEPTEMBER
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA