Glädjen som kom av sig…

FILMEN

Med en titel som "Scouts Guide to the Zombie Apocalypse" kan förväntningarna inte vara annat än skyhöga. Jag såg framför mig något i still med "Zombieland" där de har regler för hur man ska vinna över zombies men med en scouttvist. Scoutregler för hur man bäst dödar en zombie. Hur man bäst håller sig undan från en zombie. Eller varför inte hur man bäst ser om någon blivit biten. Så blev det tyvärr inte. Här handlar det om en komedi som mest blir jobbig och pinsam. Mycket snopphumor och annat i den stilen som åtminstone inte jag gillar.

Handlingen innefattar dock scouter. Tre kompisar hamnar mitt i en zombieapokalyps och tvingas nu med allt de kan och har försöka överleva. Och här kommer naturligtvis scoutkunskaperna väl till hands. Tyvärr är detta en komedi och dessutom en som inte är speciellt rolig. Hade man gjorde denna mer som en zombiefilm och sen om man velat ha den mer komisk gjort även det lite mer i stil med "Zombieland" hade detta kunnat bli riktigt bra. Nu blir det bara pinsamt och tröttsamt.

Upplägget låter dock så bra att jag verkligen försöker gilla den. Jag försöker se positivt och jag försöker se det roliga i det men redan i inledningen när vi ser vaktmästaren som sätter igång det hela ge en patient hjärt- och lunghjälp inser jag att detta är inte bra. Detta är inte vad jag förväntat mig. Detta är inte något jag gillar. Tyvärr…


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Detta är den första zombiefilm jag sett där karaktärerna vet vad en zombie är.

2. Originaltiteln var "Scouts vs. Zombies".

3. En liten extrascen dyker upp i eftertexterna.


HANS-ÅKE LILJA (2016-04-28)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2016
Bolag: FOX
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
RECENSERAT DENNA DAG (21/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA