Uttjatat koncept, men kul ändå

FILMEN

Sportpanelprogrammet "Time Out" har tuffat på i nio säsonger och den här volymen rymmer "det bästa" från säsong åtta och nio. Känns som ett vettigt upplägg för att plöja avsnitt efter avsnitt skulle bli grymt tjatigt. Jag kan inte påstå att jag följer "Time Out" slaviskt men de få gånger jag zappat in i programmet har jag troligen tittat till slutet. Lättsam underhållning efter ett tämligen uttjatat koncept.

Det är ju ärligt talat ingen direkt skillnad på "Time Out", "Parlamentet" och "Extra! Extra!" förutom det övergripande temat. Konceptet är ju fyra humorfigurer i två lag som mest tjafsar med varandra och i "Time Out" och "Extra! Extra!":s fall en gästande kändis per lag.

Upplägget på den här DVD:n är en indelning efter sporter och teman. I tur och ordning: Tennis, Friidrott, Boxning, I vattnet, Let's Dance, På hjul, Skidor, Golf, Ishockey och Sportkommentator. I den sista kategorin gör Robert Gustafsson en rolig imitation av gästen Jakob Hård (som visar sig vara adlig) som en riktig överklassmänniska.

Även om det figurerar lite olika humorprofiler i panelerna så är det ändå Henrik Hjelt och Per Andersson på ena sidan och Annika Andersson och Robert Gustafsson i den andra för det mesta. Och det tjafsas och det skämtas och ofta är det ganska kul.

Smolket i glädjebägaren är ju att det numera är allmänt känt att den här tillsynes spontana och kvicka humorn är oerhört manusbunden. Hur ofta är det inte så att en av humoristerna lägger fram ett belägg, får precis "rätt" följdfråga av programledaren Martin Timell eller någon kollega och sedan pytsar in punchlinen? Ganska ofta.

Men som sagt, det är trots allt kul och underhållande, men jag har svårt att tro att DVD:n kommer att snurra fler varv i min spelare. Kul för stunden.


EXTRAMATERIALET

Det finns tämligen gott om extramaterial, även om vissa inslag är upprepningar från huvudfilmen. Även här finns det kategorier: Roliga namnlekar, Aldrig sänt, Tasksparkar och Extra tvekamper.

"Namnleken" är programmets mest hysteriska inslag och personligen är jag inte så förtjust i det. Det handlar om att en i laget ska få de andra att klämma ur sig namnet på en profil, med hjälp av olika sorters metoder. Hysteriskt som sagt.

"Aldrig sänt" säger sig självt vad det är för något - för det mesta misslyckade skämt, omtagningar och så vidare. "Tasksparkar" är ett ihopklipp av de värsta förolämpningarna som lagmedlemmarna ger varandra och "Tvekampen" är det Peppe Eng-kommenterade sportinslag som är med i varje program, ofta riktigt skojiga.

De flesta av dessa kategorier rymmer ett antal klipp och en "spela alla"-funktion hade suttit som handen i handsken, men icke. Här blir det att klicka fram och tillbaka mest hela tiden. Tröttsamt!


TRE SAKER

1. Kändisgästerna har verkligen en sekundär roll på den här DVD:n. Det är inte mycket de bidrar med, men å andra sidan speglar det hur jag upplever programmet i sin helhet. Det är svenska humoreliten som står i fokus.

2. DVD:n och delar av extramaterialet föregås av nyinspelade introduktioner av Martin Timell i millimeterkort sommarfrisyr.

3. Allra sist bland extramaterialet, under kategorin "Extra tvekamper", finns en film med Per Andersson där han intervjuas som Sveriges främsta streaker och vi får se hur han tränar och så vidare. Känns som en YouTube-klassiker, men jag kan just nu inte hitta sketchen där.


ANDERS JAKOBSON (2008-09-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin underhållning
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Underhållning, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Pan Vision
Ljud: Dolby digital 2.0
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Roliga namnlekar, Aldrig sänt, Tasksparkar, Extra tvekamper
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA