Oväntat underhållande

FILMEN

Den andra volymnen av det bästa ur "Extra Extra" samlar material från seriens tredje och fjärde säsong. Egentligen finns det inte mycket att säga om den som jag inte sa i recensionen av den första volymen. Det är fortfarande samma upplägg när det gäller urvalet.

Skillnaden är möjligen att lagkaptenerna i de två humorlagen skiftar lite så på den här DVD:n är det mest Henrik Dorsin och Thomas Järvheden som styr skeppen, vilket syns extra mycket i inslaget "Duellen" där de under förklädnad ska utföra vissa uppdrag. Det är blott två inslag med, ett när de är bibliotekarier och får instruktioner om hur de ska hantera kunderna genom en örsnäcka och ett där de är frisörer och så snabbt som möjligt ska få kunderna att vilja byta frisör. Mycket underhållande och lite pinsamt på det där jobbiga sättet.

Annars är det omgången "Say my name bitch!" som roar mest. Det är visserligen det mest hysteriska inslaget i programmet, där man ska imitera en kändis som gör något totalt annorlunda. Eller kändis och kändis, det är väl lite si och så med det för några exempel är "Barbamamma deklarerar" (!) och "Hulken imiterar Batman". Inte speciellt enkelt att iscensätta.

Jag måste säga att jag blir oväntat underhållen av DVD:n. Jag har tidigare sagt att jag inte är så förtjust i programmet, men i en sådan här välredigerad best of-variant är det faktiskt inte så dumt. Kanske inte en DVD man ser tio gånger, men om vill skratta lite under två timmar så fungerar den mycket fint.


EXTRAMATERIALET

Lite gott och blandat döljer sig under menyn för extramaterial (att de inte kallar det "Extra extramaterial" förresten). En liten bakomfilm berättar bland annat att cirkusdirektör Bronett hade väldigt svårt att förstå nivån på skämten. Rätt kul faktiskt.

Lite i samma anda, fast egentligen inte när jag tänker efter, är en liten sketch om sminket bakom scenen.

Det finns även mer klipp från inslagen "Say my name bitch", "Mosses mejl" och "Duellen". Allt är riktigt kul förutom "Mosses mejl" som är ett inslag där programledaren Måns Möller kör lite sketcher. Utan tvekan det tråkigaste med hela programmet.

Avslutningsvis driver de gäck med oss ordentligt. Det utlovade pilotavsnittet är ännu en sketch. Tack och lov!


TRE SAKER

1. Vissa av de kändisar som hamnar i det här programmet känns oerhört malplacerade. Jag älskar Björn Hellberg, men "Extra Extra" är inte riktigt rätt forum för honom.

2. Petra Medes analys av titeln till Christer Björkmans gamla schlagerbidrag "I morgon är en annan dag" är kul. Hur övertydlig kan en titel vara?

3. Roligt moment: Lars Leijonborg och Dregen är gäster och det konstateras att alla kan imitera Leijonborgs speciella röst varpå Dregen får blunda medan alla andra - inklusive Leijonberg – säger något med rösten och så får han gissa vem som är den riktige Leijonborg.


ANDERS JAKOBSON (2008-12-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin underhållning
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Underhållning
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby digital 2.0
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Sanningar om Extra Extra del 2, Mer "Say my name bitch", Sminket, Pilotavsnittet av "Extra Extra", Mosses mejl eller Duellen.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (23/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA