Ett hyfsat mellanspel

FILMEN

En ung invandrarflicka försvinner när den kör hon sjunger i besöker området kring Ystad. Till en början tror de flesta att hon försvunnit frivilligt men Wallander anar naturligtvis ugglor i mossen. Flickans pappa uppträder underligt och Wallander misstänker eventuellt hedersmord. Ledtrådarna lyser dock med sin frånvaro och polisen står och stampar och har ingen aning om vad som hänt. Då försvinner ytterligare en tjej ur kören.

Wallanders frustration växer men nu har han dock lite att gå på som den tidigare pojkvännen eller mannen som setts på skolan. Eller kanske någon av de andra i kören? Det fanns nämligen några som inte var så bra vänner med de försvunna flickorna.

"Wallander 22 – Dödsängeln" är rätt bra. Inte den bästa i serien men ändå väldigt bra på så vis att man har svårt att räkna ut vem den skyldige är. Jag, som Wallander, har många funderingar och misstänkta men det var inte förrän på slutet som jag insåg vem den skyldige egentligen var.

Däremot är filmen lite konstig när det gäller Wallanders privatliv. Han är avvisande och arg mest hela tiden och även Katarina får sin släng av sleven då Wallander snäser av henne rätt bryskt ett par gånger. När det gäller Wallanders elever är det i stort sätt enbart Isabelle som får ta plats. Pontus dyker upp i någon kort sekvens men annars lyser han med sin frånvaro. Som sagt, inte den bästa filmen i serien…


EXTRAMATERIALET

Trailers för de tidigare filmerna.


TRE SAKER

1. Wallanders privatliv är ett mysterium. Ofta känns det som om man planerade en annan ordning på filmerna när det gäller framförallt Wallander och Katarina. En film är de ett par och i nästa vara som enbart kollegor och sen ett par i nästa. Underligt.

2. "Dödsängeln" känns som en väldigt underlig titel på filmen efter att man sett den.

3. Även Wallanders humör känns väldigt upp och ner och dessutom utan anledning. Det är ofta som han är riktigt sur men man får ingen bra förklaring till varför…


HANS-ÅKE LILJA (2010-01-19)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (39)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: SF
Tema: Wallander
Ljud: DTS 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Trailers
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA