Rörig men bra

FILMEN

"One step behind" eller "Steget efter" som den svenska versionen heter handlar just om hur Wallander ligger steget efter sin kollega Kalle Svedberg. Kalle ser upp till Wallander vilket denne aldrig märker. Inte förrän Kalle mördats och Wallander börjar nysta i hans mord går det upp för honom vilka höga tankar Kalle haft för honom. Nu är det dock försent att göra något åt det men han kan fortfarande se till att Kalles mördare får vad han förtjänar.

Förutom mordet på Kalle nystar Wallander också i mordet på några ungdomar. Dessa mord verkar dessutom vara samma sak Kalle nystade i när han mördades, dock gjorde han det på sin fritid vilket tyder på att han kanske var mer insyltad än Wallander och de andra först trodde.

Historien i "One step behind" är rätt rörig men ändå fängslande. Jag sitter och gissar vem den skyldige kan vara precis som man ska och dessutom kan jag inte räkna ut vem det är förrän det i praktiken står skrivet i pannan på mig. Mitt i allt detta kaos får dessutom Wallander reda på att han har en lindrig form av diabetes och måste börja äta bättre vilket inte direkt gör honom på bättre humör.

Skådespelarinsatserna är väldigt bra och Kenneth Branagh går från klarhet till klarhet när det gäller att gestalta Kurt Wallander. Han blir bara bättre och bättre. Att filmerna utspelar sig i Sverige samtidigt som alla pratar engelska börjar jag nu vänja mig med och det känns inte alls lika konstigt... för det mesta.


EXTRAMATERIALET

Inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Nu börjar man få upp lite känsla även för birollskaraktärerna vilket är bra.

2. Än så länge finns det böcker kvar att filma men det ska bli intressant om man hittar på nya historier för Branaghs Wallander när de tar slut.

3. När karaktärerna ska säga namnet på ställen är det ofta bra att det finns textning. Ibland är det rätt svårt att höra vad de säger.


HANS-ÅKE LILJA (2009-05-06)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (37)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: SF
Tema: Wallander
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:

RECENSERAT DENNA DAG (11/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN NOVEMBER
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA