Dubbelbottnad titel

FILMEN

Senaste Wallander-filmen heter "Saknaden" och handlar om en ung prostituerad tjej som hittas styckad och nedgrävd men samtidigt om Wallanders saknade minne. Hans minne blir nämligen sämre och sämre. Han uppsöker en läkare och han glömmer bort saker titt som tätt och det är rätt uppenbart att han håller han på att bli dement. Ska bli intressant att se om det verkligen är så eller om man kommer att lösa det med att låta honom ha någon annan sjukdom som går att bota. Om inte borde dessa sista filmerna om Wallander bli de sista.

Hur som helst, en ung kvinna hittas styckad och efter att ha lagt ett stort pussel får polisen reda på vem hon var. Nu är bara frågan vem som mördade och styckade henne… Polisen har snart några misstänkta. Dels en så kallad modefotograf som egentligen är en människosmugglare och dels en läkare som jobbat frivilligt på en kvinnojour. Vilket kan te sig lite underligt då man är väldigt bestämd på att det råder mansförbud där när Wallander tittar förbi första gången… Hur som helst är det upp till Wallander att lista ut vem den skyldige är, åtminstone om man frågar honom själv. Hans chef sjukskriver dock honom på grund av hans glömska, något Wallander väljer att "glömma".

Historien i "Saknad" är helt okej men det känns lite som om karaktärerna börjar trampa vatten. Det händer inte så mycket med dem längre. Chefen går omkring och ser sur ut, han som egentligen ska göra Wallanders jobb går mest omkring och ber om ursäkt för att han finns till och de andra… de bara är liksom. Visserligen är det spännande att se var detta med Wallanders minne tar vägen men det tar över lite och alla andra kommer i skymundan och det är mindre bra. Sen har jag fortfarande svårt för Charlotta Jonsson som Linda Wallander.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Ibland är det svårt att veta vad av Wallanders handlande som är på grund av minnet och vad som är hans vanliga sätt…

2. Som sagt kommer de andra karaktärerna rätt mycket i skymundan och det gillar inte jag.

3. Vad stod det i brevet från doktorn på slutet? Var det dåliga besked eller vill de bara att vi ska tro det?


HANS-ÅKE LILJA (2013-08-20)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (39)
20 senaste recensionerna i kategorin kriminaldrama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Kriminaldrama
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: SF
Tema: Wallander
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (20/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA