Skottlossning, sprängningar och biljakter

FILMEN

Två bilar sprängs mitt inne i Ystad utan att någon förstår varför. Snart ska det dock visa sig att det är en avledande manöver för att poliserna ska vara upptagna när ett gäng rånare övermannar en värdetransport och försvinner med alla dess pengar. Av en slump befinner sig Isabelle och Pontus i området och får syn på rånet medan det pågår och trots att de får order om att invänta förstärkning ger de sig efter rånarna när de flyr. Ett beslut som ska visa sig får förödande konsekvenser.

Samtidigt hittas en orienterare mördad. Ingen vet dock var han mördats och som vanligt blir det Svartman som får ta det tunga arbetet. Och även den här gången lyckas han med det han företar sig, även om det nästan kostar honom livet. Det visar sig nämligen att det finns ett samband mellan orienteraren och värdetransportrånen.

I "Läckan" bjuds det både på skottlossning, sprängningar och biljakter och det är mycket action. Dessutom använder rånarna väldigt avancerad utrustning för att ta reda på vilken väg värdetransporten ska ta och var de bäst kan anfalla den och det är kul att se hur Kurt står handfallen inför den nya tekniken.

Pontus och Isabelle får även här ta mer plats och speciellt Pontus som råkar riktigt illa ut. Dessutom dyker Michael Segerström upp rollen som Kurts tidigare kollega Sven Adelgren. Sven livnär sig nu på att jobba i den privata sektorn och pengarna flyter in. Segerström gör rollen ypperligt och den är precis den typen av roller som han gör bäst. Wallander är stabil liksom i förra filmen och kanske har hans humör satt sig nu i ett rätt bra läge. Han har dessutom börjat behandla Pontus och Isabelle med den respekt de förtjänar.

Både förra filmen "Prästen" och nu "Läckan" var riktigt bra och det känns som om Wallanderfilmerna är på väg upp mot nya höjder trots att de nu är uppe i 20 filmer med Krister Henriksson i rollen som Wallander. Inte illa.


EXTRAMATERIALET

Trailers för film 1–21 men även den bakom kulisserna-film som vi fick med redan vid förra filmen.


TRE SAKER

1. Intressant att se att Ystad är så kameraövervakat…

2. DVD-menyn avslöjar lite för mycket. Förmodligen tänker man kanske inte på det förrän efter man sett filmen.

3. Det är intressant med baksidestexterna på Wallanderfilmerna. Ofta tycker jag att de avslöjar för mycket när jag läser dem men sen när man sett filmen inser man ändå att det bara var en del av det som händer i filmen…


HANS-ÅKE LILJA (2009-11-23)
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (39)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: SF
Tema: Wallander
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Trailer och bakom kulisserna-film.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (21/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA