Skrämmande verklighetshistoria

FILMEN

"The Act" är baserad på en verklig händelse och handlar om Dee Dee Blanchard och hennes dotter Gypsy. Gypsy är inte en vanlig tjej dock. Ända sedan hon var barn har hon lidit av en mängd åkommor. Hon sitter i rullstol, sondmatas och tål varken socker eller annat som vanliga barn tar för givet. De har kämpat hela hennes liv men nu verkar de ha kommit till rätta i ett hus som de fått via donationer.

Till en början känner man en väldig sympati för Dee Dee och Gypsy men ju mer vi ser desto mer står det klart att allt inte riktigt är som det verkar. Exakt hur tänkte jag inte gå ni mer på här för det skulle ta lite ifrån själva upplevelsen av att se serien, men det är finurligt gjort och man kastas mer än en gång från något man trott varit en självklarhet till något helt annat.

I rollen som Dee Dee ser vi Patricia Arquette och som Gypsy ser vi Joey King. Båda gör väldigt bra insatser och deras rolltolkningar är underbara. Vi ser även Juliette Lewis i en mindre roll och Margo Martindale från "The Americans" som Dee Dees mamma. Överlag gör alla inblandade starka insatser och jag gillar serien skarpt.

Som jag nämnde tidigare bygger serien på verkliga händelser. Dock får jag erkänna att jag inte har järnkoll på hur nära sanningen man ligger men en snabb Googling tyder på att man håller sig ganska nära vad som hände. Nu är det inte avgörande för att jag gillar serien men det kittar lite extra och efter att ha sett serien så är jag väldigt sugen på att djupdyka i vad som egentligen hände.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Jämför man bilder på verklighetens Dee Dee och Gypsy så ser de rätt lika ut rent visuellt.

2. Åtta avsnitt är det totalt.

3. Jag gillar att man hoppar fram och tillbaka i tiden och berättar både vad som händer, vad som hände och hur man hamnade där man är i dag.


HANS-ÅKE LILJA (2019-05-03)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2019
Bolag: HBO
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.39:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (2/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
THRILLERNA