Film utan poäng

FILMEN

Det ser väldigt bra ut på pappret. Ett gäng tuffa tjejer i ett volleyboll-lag kör vilse i vildmarken och stöter på ett gäng galningar som börjar att jaga dem i en skräckkomedi full med blodigt klafs och svart humor. En blandning av rullar som "Dodgeball", "Den sista färden", "Motorsågsmassakern" och valfri barnförbjuden highschool-komedi, men summan är helt klart långt mindre än sina delar.

Efter rullar som "The Cabin in the Woods" och "Tucker & Dale vs Evil" där man ställer klichéerna på ända, trodde jag att vi var förbi filmer av den här typen. Stereotyperna staplas på varandra, icke-PK-skämten haglar i backen (fat shaming, våldtäktsskämt, hypersexualisering av tonåriga tjejer, och så vidare) och värst av allt; inget i filmen har någon anledning, motivation eller upplösning.

Visst skrattar jag ändå några gånger, mest åt den sjungande berättaren som varken kan sjunga eller spela gitarr. Specialeffekterna är bra och några är trevligt äckliga, och speltiden på 77 minuter gör filmen en enorm tjänst, men de logiska luckorna är stora som Grand Canyon, karaktärerna helt utan djup och musiken är dessutom bedrövlig. Skippa.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Filmen är fransk.

2. I originalmanuset var skurkarna grismänniskor och en av tjejerna skulle bli befruktad av den 800-kilos gris de tillbad.

3. Ingen av skurkarna har någon dialog.


HENRIK ANDERSSON (2019-08-07)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: Streamat
Utkomstår: 2019
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (13/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
THRILLERNA