Lance Armstrong, fuskare eller?

FILMEN

Det första många säker tänker när de hör namnet Lance Armstrong är förmodligen fuskare. Och det med all rätt. Under lång tid var han cykelsportens ansikte utåt. Han vann sju Tour de France. Han överlevde testikelcancer. Han jobbade hårt för att hjälpa personer som överlevt cancer OCH han förkastade doping och alla som höll på med det. När han sen avslöjades och till slut erkände att han faktiskt dopat sig under hela tiden föll han som en sten från sin guldtron ner i skiten.

Nu får han chansen att under nästan tre och en halv timme berätta sin historia. Nu tänker säkert många, och det gjorde jag också, att detta kommer bli ett enda långt försvars- och snyfttal vars enda syfte är att rätta Lances rykte och ansikte. Så är inte fallet. Säga vad man vill om Lance men han berättar här öppet om hur han dopade sig, hur han ständigt förnekade att han dopade sig, stämde folk som sa att han dopat sig. Allt detta berättar han väldigt öppet om här. Vi får även höra från andra inblandade som bekräftar det han säger.

Problemet för Lance är att han inte ångrar något och efter att ha sett de två delarna av dokumentären framstår inte Lance längre som bara en fuskare. Han framstår nu som en otroligt osympatisk och egocentrisk fuskare. Lance tänker bara på sig själv och blir sur för vad cykelsporten gjort mot honom. Att det händer för att han fuskat verkar inte vara något han överväger utan det är hela tiden andra som gör saker mot honom.

Gjorde han detta för att på något sätt rentvå sig själv så misslyckades han kapitalt. Nu ser jag honom inte längre som en fuskare, nu ser jag honom som en osympatisk och egocentrisk fuskare som förtjänar allt han fick…och förmodligen lite till.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det är intressant att konstatera att om Lance inte haft storhetsvansinne och bestämt sig för att göra comeback hade han förmodligen klarat sig.

2. Det är kul att se att de fått så många att träda fram och berätta sin historia.

3. Jag kan inte bestämma mig för är om Lance verkligen vill att alla ska veta hur han egentligen är eller om han bara är korkad? Han hade kunnat lägga upp allt så annorlunda…


HANS-ÅKE LILJA (2020-09-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin dokumentär
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dokumentär, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2020
Bolag: CMORE
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (23/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA