Reboot för stjärnadvokaten

FILMEN

"Perry Mason" gick som TV-serie mellan 1957 och 1966 och det var då Raymond Burr som spelade Mason. Man gjorde även några långfilmer under början av 90-talet. Nu har jag själv inte sett ett enda avsnitt av TV-serien eller filmerna utan jag har sett remaken av serien från 2020. Den här gången är det Matthew Rhys som spelar Mason. Här får vi se hur han går från privatspanare till advokat via genvägar och lite fusk. Men det är för en god sak så man köper det.

Mason ska nämligen försöka sätta dit en barnamördare och han och hans lilla gäng är de enda som tror på att Emily (som även är det mördade barnets mamma) är oskyldig och en ganska ojämn kamp tar sin början. Utan att avslöja för mycket tror jag att jag kan säga att utgången inte är direkt oväntad…

Serien känns till en början lite seg och långsam men Mason växer ju mer man ser av honom och det känns lite som om första säsongen är en transportsträcka för att sätta Mason där han kommer vara under kommande säsonger. Nu har man etablerat honom som den stjärnadvokat som jag antar att han är.

Lite jobbigt och störande är den del av handlingen som handlar om en lokal kyrka som en Alice McKeegan har i sitt våld. Hon trollbinder sin publik och många tror att hon står i direktkontakt med Gud själv. Hon ska till exempel ge sig på att försöka återuppväcka Emilys mördade son. Denna handling känns dock mest som utfyllnad och inte speciellt intressant om ni frågar mig. Jag hade gillat serien mer om man tagit bort det och lagt in något annat istället.

Annars är ju alltid Matthew Rhys bra. Jag minns honom med glädje från "The Americans" där han gör en otroligt bra rollprestation. I ärlighetens namn hade jag nog tröttnat om det inte var just han som spelade Mason…


EXTRAMATERIALET

Tyvärr har vi inte haft möjligheten att recensera extramaterialet till denna titel.


TRE SAKER

1. John Lithgow spelar Masons mentor Elias Birchard "EB" Jonathan och är som vanligt riktigt bra.

2. Som åklagare ser vi Stephen Root som är sådär sliskig som bara han kan vara.

3. Oklart när säsong två kommer men var lugna, den kommer.


HANS-ÅKE LILJA (2021-01-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2020
Bolag: Warner Bros.
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Extramaterial:
The characters of Perry Mason, Under the fedora.
RECENSERAT DENNA DAG (13/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA