Tack och adjö Eve och Villanelle

FILMEN

"Killing Eve" är slut. Efter fyra säsonger tar serien farväl och den stora frågan som man ställde sig innan är, dör Eve? Lyckas Villanelle döda henne? Hur det blir med det får ni se själva men det känns helt rätt att avsluta serien nu. Inte för att den är dålig utan mer för att den kommer längre och längre från sin ursprungliga idé. Nu jagar både Eve och Villanelle de 12. En organisation som ligger bakom både attentat och mord. Problemet är bara att de inte vet vilka de 12 de söker är. Förutom att Eve nu är tuffare och inte drar sig för att döda får hon också viss hjälp av Carolyn (något även Villanelle får) även om hon inte litar på henne.

Det är detta säsongen handlar om och just spelet mellan Eve och Villanelle får stå tillbaka även om det finns där hela tiden och även får lite mer plats under senare halvan av säsongen. Medan Eve jagar de 12 lägger Villanelle mycket tid på att bli god. Hon går till och med i en kyrka med förhoppningen om att bli döpt. Tyvärr går inte allt som den något naive Villanelle vill utan det slutar ofta med kaos och lite oförstående tittar hon förvånat på.

Säsongen fungerar dock och det slut vi bjuds på är hyfsat tillfredställande. Inte riktigt vad jag förväntat mig men det fungerar och jag känner ändå att vi får ett slut vi kan leva med, och med det tackar vi Eve och Villanelle och de andra för fyra underhållande säsongerna och även de som bestämmer för att de inte fortsätter mjölka serien.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Återigen kan jag bara konstatera att Kim Bodnia är perfekt i rollen som Konstantin. Man kan inte låta bli att le när han skrattar.

2. Alla scener som ska utspela sig utomlands spelades in i England då man hade svårt att hitta platser att filma på på grund av pandemin.

3. Jodie Comer som Villanelle är den enda som varit med i alla avsnitt. Sandra Oh som Eve har varit med i ett mindre.


HANS-ÅKE LILJA (2022-06-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2022
Bolag: HBO
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (22/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA