Hela gänget är här igen

FILMEN

70-talets föregångare till "That 70’s Show", "Happy Days" eller "Gänget och jag" som oftast används i Sverige är nu tillbaka med den andra av totalt elva säsonger.

I säsong två har alla karaktärerna arbetats in ordentligt och allt sådant kan läggas åt sidan. Detta innebär dels att man nu istället kan koncentrera sig på själva handlingen men det innebär också att serien inte direkt utvecklas under säsongen, allt flyter mest på i samma takt.

Alla vännerna finns dock kvar från säsong ett. Vi ser Richie (Ron Howard), Potsie (Anson Williams), Ralph (Donny Most) och Fonzie (Henry Winkler) och de lever sina liv i samma takt som tidigare. Och även om seriens andra säsong är stark och jämn är den ändå något av en mellansäsong där inget direkt uppseendeväckande händer.

I några avsnitt finns även Richies bror fortfarande kvar. Han skrevs ju som bekant ut senare under seriens gång men här är han fortfarande med. Jag förstår dock att han skrevs ut ur serien för han är en ganska så blek karaktär. I ett avsnitt flyttar till exempel Richie in hos honom och här hade man chansen att använda karaktären lite mer men det missas helt. Inte undra på att folk tröttnade på honom.

Säsongen visades på TV i USA under 1974 och 1975 vilket dock inte märks nämnvärt då själva serien utspelar sig på 50-talet. Andra säsongens 23 avsnitt (sju avsnitt längre än första) har man klämt in på fyra skivorna i ett vanligt fodral tillsammans med lite information om varje avsnitt. Inget lyxigt men däremot väldigt praktiskt.


EXTRAMATERIALET

Boxen saknar extramaterial.


TRE SAKER

1. Här har man alltså klämt in de fyra skivorna i ett vanligt fodral och det är väl bra om det inte vore för att första säsongen bestod av tre slimcase fodral i ett pappfodral. Det är ju lite trist att de ser olika ut i när de står bredvid varandra i bokhyllan.

2. Totalt 11 säsonger gjordes av serien och antalet avsnitt per säsong varierade mellan 16 (säsong ett) och 27 (säsong fem och sex).

3. Två specialavsnitt har det också gjorts efter att serien lades ner. Dels var det "Happy Days: The Reunion" från 1992 och dels var det "Happy Days 30th Anniversary Reunion" från 2005. Vi får hoppas dessa dyker upp i kommande DVD-boxar.


HANS-ÅKE LILJA (2008-02-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (2)
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 4
Utkomstår: 2007
Bolag: Paramount
Ljud: Mono
Bild: 4:3
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA