Lite för lagom för scenen

FILMEN

Ellen DeGeneres är tillbaka i ytterligare en ståuppshow. Den här gången har den fått titeln "Here and now" och nu är det nya aktuellt saker som gäller… samt de obligatoriska skämten om homosexualitet förståss.

För säga vad man vill men det faktum att Ellen kommit ut som öppet homosexuell har definitivt gett henne en hel del nya vinklar och tillfälligheter till skämt som hon inte hade tidigare.

Som vanligt vandrar hon omkring på en i stort sett tom scen och levererar sina monologer i ett lagom makligt tempo. Denna DVD är precis som "The Beginning" runt timmen lång. "Here and now" är dock roligare.

Något som jag dock saknar lite med Ellens framträdanden är kontakten med publiken. Visst hon pratar med dem och kommenterar dem lite då och då men jämfört med till exempel Jonas Gardell i "Väckelsemöte" så har hon mycket att lära.

Faktum är att även om Ellen DeGeneres är lagom rolig som ståuppkomiker så är det i sin egen komediserie som hon kommer till sitt rätta jag. Hon är lite för lagom för scenen, det räcker inte riktigt hela vägen ut till de på raderna längst bak i salongen.


EXTRAMATERIALET

DVD:n har inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Ellen har haft två egna TV-serier där hon spelat karaktärer som hetat Ellen. Först var det i "Ellen" där hon spelade Ellen Morgan och sen var det i "The Ellen Show" där hon spelade Ellen Richmond.

2. Ellen är inte bara komiker. Hon är även skådespelare, producent, författare och hon gör röster till filmer. Inte illa.

3. Den här föreställningen är från 2003.


HANS-ÅKE LILJA (2008-02-03)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin underhållning
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Underhållning
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Warner Bros.
Ljud: Dolby Surround
Bild: 4:3
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA