Filmen som slösar bort din tid

FILMEN

Förutsägbara filmer kan vara helt okej att titta på. Oftast vet man redan innan att det är sådana filmer och man vet vad man får. Men när det är läge för en sådan film måste den åtminstone ha skådespelare som känns okej, helst några kända som på ett bra sätt kan släta över allt det som man vet ska komma. Dialogen får gärna vara tilltalande och genomtänkt, det går inte bara att köra på gamla invanda mönster. Manuset kan vara bra trots att man redan efter en titt på omslaget vet hur allt kommer att sluta.

Filmen handlar om Jeff och Christine som är grannar i Los Angeles. Båda bor i varsin stor lägenhet där Jeff huserar i övervåningen. Christine gör allt för att få Jeff att flytta så att hon tillsammans med sin fästman kan renovera och göra om båda lägenheterna till en. Jeff vägrar och grannarnas frostiga förhållande är filmens kärna.

Christine är rik, har det perfekta livet med massa pengar, snygg fästman, stor bil, exklusiv lägenhet och ett arbete där delägarskapet är på ingång. Jeff är en frånskild arkitekt som fortfarande hyser känslor för sin exfru. Dottern är tonåring och tavlorna han målar vågar han inte visa upp. Fighten med Christine i lägenheten under tar upp stor del av hans liv.

Detta är alltså en typiskt förutsägbar film och den är riktigt dålig. Dialogen känns pinsam. Skådespelarna gör ingen vidare insats och varför är egentligen filmen gjord över huvud taget? Det finns absolut ingenting med filmen som gör den värd att se. Snarare är det slöseri med tid.


EXTRAMATERIALET

Varför lägger man in trailers för andra filmer under extramaterial? Extramaterialet går i filmens tecken. Det suger.


TRE SAKER

1. Trots genren komedi skrattade jag inte en enda gång.

2. När Christine dansar loss vill jag helst sjunka genom golvet.

3. Det är inte snyggt när man tydligt ser att utomhusscener är filmade inomhus.


MARIA EREMO (2009-04-08)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin romantisk komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Romantisk komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: CCV
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Biografier/Cast & credits, Trailer
RECENSERAT DENNA DAG (20/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA