Kylie x 2, nytt och gammalt

FILMEN

På denna DVD bjuds vi på inte mindre än två diskar som båda är fullmatade med Kylie Minogue. På den ena hittar vi på en konsert som går under namnet "Kylie X 2008" och som bjuder på ett utbud av Kylies största hits. Vi hör bland annat låtar som "Can’t get you out of my head", "In your eyes", "Spinning around" och "I should be so lucky".

Vad vi bjuds på är en enormt påkostad show men tyvärr tycker jag att den visuella delen tar överhanden lite för mycket. Visst, det är kul när det finns teman i ett framträdande men här blir det nästan själva effekterna som blir huvudpersonen och Kylie endast den som sätter musik på det hela och det kan ju knappast vara meningen. Det är dock mycket att titta på och hur många gånger Kylie byter kläder törs jag inte ens gissa men många är det.

På den andra disken får vi en dokumentär med titeln "White Diamond" och för de av er som tycker titeln låter bekant kan jag berätta att det är exakt samma som finns med på DVD:n Kylie Minogue - White Diamond Show Girl.

Det vi bjuds på är alltså en två timmar lång dokumentär om Kylie och hennes comback efter den cancer hon drabbades av. Många öppenhjärtliga intervjuer och personliga filmer blir det och det är kul att se Kylie privat, hon verkar vara en riktigt trevlig tjej med hjärtat på rätt ställe…


EXTRAMATERIALET

Bonusmaterialet består av dels något som kallas för "12 hours" där vi får se vad som hänt under de 12 timmar från det att konserten är slut och bakåt. Det intressantaste är när vi får se Kylie bakom scenen på samma konsert som vi just sett i sin helhet.

Vi får även lite musikvideos, bilder och prov på hur man skissade upp scenen.


TRE SAKER

1. Lite trist är det ju helt klart att det är samma dokumentär som redan finns utgiven som vi får här.

2. Jag gillar Kylie men det blir som sagt lite för mycket effekter emellanåt. Det vore kul att se henne i ett akustiskt framträdande.

3. Total speltid för DVD:n är 268 minuter, eller nästan fyra och en halv timme.


HANS-ÅKE LILJA (2009-06-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin musik
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Musik
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2009
Bolag: Pan Vision
Ljud: Stereo
Bild: 4:3
Extramaterial:
12 hours, Stage visuals, Gallery och Stage mood boards
RECENSERAT DENNA DAG (26/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA