En känslomässig comeback

FILMEN

Kylie Minogue är tillbaka. Ett och ett halvår efter att hon diagnostiserats med bröstcancer står hon återigen på scen. På DVD:n "Kylie Minogue - White Diamond Show Girl" får vi dels en två timmar lång dokumentär över hennes återkomst.

Vi får se hennes förberedelser, repetitioner och även hur livet under själva turnén blir. Dokumentären är en otroligt utlämnande och öppenhjärtig film om hennes återkomst och hur hon reagerar känslomässigt på att återuppta turnén ett och ett halvt år efter att hon tvingats avbryta den.

"Kylie Minogue - White Diamond Show Girl" är dock inte någon snyftare där Kylie försöker få sympatier utan mer en ärlig berättelse om hennes väg tillbaka.

På den andra disken får vi se en hel konsert från turnén. Den vi får se är från Rod Laver Arena i Melbourne, Australien och inspelad den 11 december 2006. Att man valt just den här konserten är inte någon slump. Kylie berättar själv i dokumentären att hela hennes familj finns i publiken och att just denna konsert därför är väldigt speciell för henne.

Att Kylie just besegrat cancern ser man inget av när man bara ser konserten. Man ska nog känna henne väldigt bra för att se några spår av det här. Har man sett dokumentären innan som jag gjorde ser man ändå inga spår av att hon är så pass sliten som man ändå vet att hon är. Det är bara att konstatera, Kylie är en storslagen människa, både på och utanför scenen.


EXTRAMATERIALET

Det finns faktiskt en del extramaterial på skivorna. Dels får vi ytterligare några liveframträdanden från turnén och framför allt får vi se Kylie och lillasystern Dannii framföra låten "Kids" live. Denna fick vi bara se fragment från i dokumentären så det är kul att här få se den i sin helhet.

Som grädde på moset får vi också lite fräcka bakgrundsbilder och en skärmsläckare för datorn.


TRE SAKER

1. Vad är det för kattkostym hon har på sig under delar av konserten? Hon har en massa fina och pråliga klänningar och så väljer hon att gå ut i en kostym som ser ut att vara tagen från en skolpjäs. Hur tänkte hon här?

2. Naturligtvis har Kylie, som alla stora artister, en egen docka. På hennes (Kylie inte dockans) hemsida kan man dessutom se foton på dockan som fansen tagit…

3. Kylie är just nu ute på turné men tyvärr verkar det inte som om hon kommer till Sverige. Synd!


HANS-ÅKE LILJA (2007-12-30)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin musikdokumentär
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Musikdokumentär
Format: DVD
Region: 0
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2007
Bolag: EMI
Ljud: DTS 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Livenummer, duett med Dannii.
Köp filmen hos:
Delning:
NIO TIPS FRÅN MARS
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA