En slasherfilm som har viljan men...

FILMEN

När man skapade "Bikini girls on ice" tänkte man förmodligen att "nu jäklar ska de få se på slashing..." – vilket vi fick. Bikinitjejer hackas upp mest hela tiden och var det det som var målet har man lyckats. Tyvärr har man inte tänkt lika mycket på själva handlingen, som är följande:

Ett gäng tjejer ska jobba i en bikinitvätt för att samla in pengar, men på väg till tvätten pajar bussen de reser i ihop och de tvingas stanna vid en övergiven mack. När de inser att det kommer att dröja flera timmar innan bussen är lagad bestämmer de sig för att öppna en biltvätt på den övergivna macken. De har ju ändå bikinis på så varför inte? Vad de inte med är att en galen mekaniker vid namn Moe stryker omkring på macken och har ihjäl folk för att sen packa in dem i is (därav filmens titel).

Som ni hör, det är upplagt för slash och bikinis, lättklädda brudar som omotiverat springer runt och visar upp sig. Nu kanske man gillar sånt och det är helt okej, men en film måste ha lite mer än så för att fungera enligt mig. Vi får ingen förklaring till varför Moe är som han är eller varför han gör vad han gör. Detta får till följd att man inte bryr sig. När det gäller andra slasherhjältar så som Freddy, Jason eller Michael har de alla en förklaring till varför de gör som de gör. Så är inte fallet här. Man vill så mycket men det blir bara pannkaka av allt.

Det känns också som om det fattas något när man ser filmen. Tjejerna springer runt och blir mördade på macken, men det händer liksom inget. De tvättar lite bilar och löddrar in varandra men där tar det liksom slut. Nä, "Bikini girls on ice" är lika dålig som titeln och inte mycket att skriva hem om.


EXTRAMATERIALET

Det finns mer extramaterial än jag gissat att det skulle innan jag drog igång DVD:n. Vi får en titt bakom kulisserna, kommentarspår, borttagna scener, trailer och en Q&A från någon tillställning där några inblandade sitter och svarar på frågor. För att vara den här filmen är detta riktigt mycket extramaterial, men precis som filmen lyfter det aldrig.


TRE SAKER

1. Det är tur att tjejerna har olika färg på sina bikinis för det är inte helt lätt att hålla isär dem. Jo, de ser faktiskt så lika ut...

2. Enligt rykten ska filmen bygga på en dröm regissörens kompis hade där han la tjejer i is. Trevlig kompis...

3. Lite synd är det att man valt den titel man valt. Jag tror att filmen kunna tas mer seriöst om man valt en annan, mindre komisk titel.


HANS-ÅKE LILJA (2011-03-19)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Njutafilms
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 1.85:1
Extramaterial:
Bakom kulisserna, Bloopers, Deleted scene, Gorezone Q&A, Kommentarspår med regissören Geoff Klein och Original biotrailer
RECENSERAT DENNA DAG (25/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA