Oärlighet, kärlek och gympadojor

FILMEN

Tredje säsongen av "House of Lies" släpps nu på DVD. Tyvärr är det som när säsong två släpptes, det vill säga att om man vill ha denna på DVD är det den amerikanska varianten som gäller. Men den är väl värd att investera i.

Marty Kaan (Don Cheadle) har nu öppnat eget och de fyra kollegorna är separerade. Men inte helt oväntat dröjer det inte innan deras vägar korsas igen. Konstigt hade det väl varit annars. Marty, Jeannie, Clyde och Doug är ju som gjorda för varandra och för serien. Och efter lite hit och dit så är de snart samlade igen. Kaan och hans firma går fram som en ångvält och nu är det två barndomskompisar som har ett klädföretag tillsammans som de ska ta sig an. En uppgift som ska visa sig betydligt svårare än man först trott och som pågår under merparten av säsongen. En uppgift som delar vänner och till och med får dem dödade…

Vi ser även Martys son Roscoe kämpa med sin identitet och sin kärlek samtidigt som vi ser Martys pappa Jeremiah som är väldigt säker på vem han ger sin kärlek. Till detta kommer även Roscoes mamma och Martys före detta fru Monica in och gör livet surt för alla som hon möter.

Jag gillar serien och den håller bra efter tre säsonger. Kanske har det att göra med att den är så kort att den aldrig blir långsam eller upprepar sig. 12 avsnitt på vardera 27 minuter betyder att säsongen går fort att beta av. Men det gör inget för den är bra och jag trivs med att tempot är högt. Mycket humor finns det med samtidigt som det emellanåt är otroligt seriöst. Kombinationen är perfekt och jag gillar serien skarpt.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Återigen har man fått till ett omslag som är både stilrent och beskriver säsongens handling på ett riktigt bra sätt.

2. Jag gillar verkligen hur man fått till de scener där alla utom Marty pausas.

3. Säsong fyra hade premiär i USA i januari 2015.


HANS-ÅKE LILJA (2015-01-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (4)
20 senaste recensionerna i kategorin dramakomedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Dramakomedi, TV-serie
Format: DVD
Region: 1
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2015
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (13/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA