En familjehistoria i nutid, framtid och dåtid

FILMEN

"Bloodline" handlar om familjen Rayburn där mamma Sally och pappa Robert driver ett hotell. Dottern Meg är advokat och sönerna Kyle är polis, Kevin båtuthyrare och Danny har problem. Danny har inte varit hemma på ganska länge när säsongen börjar och det märks direkt att det finns en anledning till det. Det fanns nämligen en dotter till, Sarah. Hon dog dock redan som tioåring och det är det som utgör en stor del i att Danny hållit sig borta. Exakt vad och varför får vi se mer av allt eftersom säsongen rullar på men en sak är säker, där Danny är blir det problem.

Skådespelarmässigt finns det inget att klaga på. Ni känner säkert igen namn som Sissy Spacek (Sally), Kyle Chandler (John), Linda Cardellini (Meg) och Sam Shepard (Robert). De och alla de andra gör vad vi kan förvänta oss och lite till. Det som ibland känns lite jobbigt med serien som i stort är riktigt bra är att man hoppar lite fram och tillbaka i händelseförloppet. Vi retas med att få veta lite av vad som kommer att hända ganska så tidigt i säsongen trots att det inte händer förrän i de sista avsnitten och sen tas vi dit under säsongens gång blandat med tillbakablickar. Det jobbiga ligger i att det blir lite för mycket sådant. Man vet vad som ska hända men inte varför. Till en viss gräns är det bra men blir det för mycket lägger man mer krut på det än det som faktiskt händer under säsongen.

Sakta men säkert växer så handlingen fram och man lyckas knyta ihop säcken på ett bra sätt med den obligatoriska cliffhangern som ska locka oss till ytterligare en säsong. Och för er som tycker det är bra så kommer den redan i slutet av maj på Netflix. Personligen tycker jag dock att man skulle slutat med säsong ett. Och det säger jag utan att ha sett en enda sekund av säsong två, vilket kan tyckas lite orättvist, men jag tycker slutet på säsong ett, minus den lilla cliffhangern, hade varit ett perfekt slut. Nu finns risken att man drar ut på det och försöker mjölka ut så mycket som möjligt och det är sällan bra. Men vi får se, kanske lyckas man med det den här gången…


EXTRAMATERIALET

Lite borttagna scener är allt vi bjuds på.


TRE SAKER

1. Alla män i familjen Rayburn ser väldigt svettiga ut hela tiden. Mer så än andra karaktärer…

2. Vid ett tillfälle under säsongen stoppas Meg av en polis och hela den scenen känns väldigt orealistisk. Det eller så är poliserna i Miami väldigt godtrogna.

3. Med möjligen "Dallas" som undantag så har jag sällan sett en serie där det dricks så mycket. Hela tiden har karaktärerna en öl eller ett glas med någon alkohol i handen.


HANS-ÅKE LILJA (2016-05-10)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2016
Bolag: Universal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Extramaterial:
Borttagna scener
RECENSERAT DENNA DAG (19/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA