Samma Scooby-Doo i ny dräkt

FILMEN

Det här är den andra DVD:n med avsnitt från den första säsongen av en ny serie som debuterade 2015. På plussidan återfinns Matthew Lillard som spelade Shaggy i spelfilmerna och här repriserar han alltså sin roll. På den negativa sidan är att man återigen bytt tecknad stil inför den här serien. Den här gången skulle jag säga att man landat någonstans mellan Cartoon Network och "Family Guy" i stil.

Det tar ett tag att vänja sig, och det går, men visst saknar jag den klassiska Hanna-Barbera-looken. Stilen man kör på nu är åtminstone bättre än den tråkiga datoranimerade versionen man körde i "Scooby-Doo! 13 spöklika berättelser: Surfäventyr". Till skillnad från den serien är dock alla karaktärer precis som de ska i den här.

Det här ska dock ses som en liten prequel-serie. Här har gänget precis gått ut skolan och ska tillbringa en sista sommar ihop på vägarna. De färdas i en upphottad version av Mysteriebilen men stöter givetvis på monster och mysterier var de än stannar till. I övrigt finns det inget nytt, utan allt är välbekant. Gänget träffar spöke/monster som till slut visar sig vara en skurk som är högst mänsklig och däremellan blir det en massa spring i dörrar samt att Scooby och Shaggy äter allt de kommer över.

Med tanke på hur allt ska ändras i Hollywood när det nu uppdateras så känns det skönt att det i alla fall finns något som är sig likt. Det går att lita på gamle Scooby-Doo. Avsnitten på skivan är sex till antalet och föredömligt långa, de klockar in på ungefär 20 minuter. Perfekt att portionera ut till ungarna i väntan på maten, läggdags eller de där lata lördagsmorgnarna när du bara vill sova en liten stund till.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. En bra sak på skivan är att det även finns engelsk text för de (engelsktalande) som inte hör. Det dåliga är att motsvarande text inte finns på svenska. Svenska hörselskadade barn har alltså inget att hämta här.

2. Med tanke på att Scooby-gänget här ska föreställa vara i slutet av skolåldern blir det lite lustigt att konstatera att Frank Welker, som gör rösten till Fred, är 70 år.

3. Den här serien är tänkt att vara en komedi-version av "Scooby-Doo". För mig känns det märkligt då jag alltid sett "Scooby-Doo" som en slags skräckkomedi. Kanske har amerikanarna en annan bild av vad humor (och skräck) är?


THOMAS HELSING (2016-08-28)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (4)
20 senaste recensionerna i kategorin animerad
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Animerad
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2016
Bolag: Warner Home Video
Ljud: Dolby Digital 2.0
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (14/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA