Inte helt rätt för oss lite äldre

FILMEN

Som liten var Scooby-Doo lika obligatoriskt på sommarlovsmornarna som sommarlovet själv, det fanns alltid där. Sedan dess har jag inte sett mycket av Scooby, men nu är han tillbaka i mitt liv via en av mina favoritgrupper, Kiss. Tillsammans har de skapat en film där Scooby och gänget ska rädda ett Kiss-nöjesfält från en häxa tillsammans med just gruppen Kiss.

Historien känns dock rätt platt och att Kiss är med tillför inte speciellt mycket. Det som är underhållande är alla små Kiss-inspirerande saker man lyckats trycka in. Tille xempel att man givit karaktärerna namn från Kiss låtar och liknande. Dessutom springer deras manager runt och försöker sälja allt som det går att sätta Kiss namn och logga på. En situation som känns väldigt nära verkligheten. Men för att uppskatta detta måste man kunna sin Kiss-historia, vilket alla kanske inte kan och då alltså inte kommer uppskatta filmen.

Nu inser ju jag också att jag förmodligen inte är rätt målgrupp för filmen och att de som är det förmodligen kommer att tycka detta är rätt fränt. Men för mig, en medelålders man (45 år gammal) känns detta mest som en sell-out av mina barndomshjältar, och då tänker jag inte på Scooby och gänget.


EXTRAMATERIALET

Två kortare klipp där Kiss dels försöker spela in repliker och dels där de får beskriva med i Scoobygänget de är mest lik. Inte så kul som det skulle kunna varit.


TRE SAKER

1. Det är medlemmarna i Kiss som själva gör sina röster.

2. Filmens manager Chip McGoo bygger på deras riktiga manager Doc McGee som också gör rösten till Chip.

3. Känns som om man tagit lite idéer från Kiss-filmen "Kiss meets the Phantom of the Park" från sent 70-tal.


HANS-ÅKE LILJA (2015-09-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (12)
20 senaste recensionerna i kategorin animerad
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Animerad
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2015
Bolag: Warner Bros.
Tema: Musik
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Bakomfilmer
RECENSERAT DENNA DAG (26/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA