Förändringarnas säsong

FILMEN

I den åttonde säsongen av "På Spaning i New York" händer det saker. Karaktärer tillkommer och försvinner i så rask takt att man under de 20 avsnitten tvingas ändra inledningen (där alla skådespelarna listas) inte mindre än fem gånger för att ta bort eller lägga till namn. Men man får ändå till det på ett bra sätt som gör att serien flyter på.

När det gäller karaktärer som försvinner så försvinner både Diane Russel (Kim Delaney) och Arthur Fancy (James McDaniel) och de är båda tunga karaktärer som varit med sex respektive åtta säsonger. Även (och här kommer en spoiler) Danny Sorenson (Rick Schroder) som varit med under två säsonger försvinner efter den här säsongen, även om detta inte är uttalat när sista avsnittet slutar.

Men vi får även in nya karaktärer, Valerie Heywood (Garcelle Beauvais) dyker upp som åklagare och Connie McDowell (Charlotte Ross) som ny partner till Diane. Vi får även in Tony Rodriguez (Esai Morales) som ny chef för gruppen. Som sagt händer det saker vad gäller karaktärerna men det händer även saker runt omkring dem. Denna den åttonde säsongen utspelar sig 2000/2001 och datorerna gör sitt inträde. Sipowicz erbjuds men tackar nej till en ny dator med hela 20MB hårddisk. Vi börjar även se mer mobiltelefoner och palm pilots.

Dessutom kämpar man vidare med olika fall och privata problem. Roligast är det att se hur Sipowicz försöker acklimatisera sig till ny chef, nytt förhållande, gammalt förhållande och förlusten av diverse kollegor och man kan helt klart konstatera att mannen är den typ som gillar struktur och när saker och ting fortsätter vara som de alltid varit.

Säsongen är några avsnitt kortare än vi är vana med men den är ändå förbaskat bra. Jag gillar karaktärerna och är helt övertygad om att det är just de som gör serien så bra. Nu återstår det att se vad som händer i nästa säsong. Kommer nya karaktärer dyka upp? Kommer gamla att försvinna? Kommer man kunna hålla kvar den känsla som finns i serien nu? Mer om det efter den nionde säsongen.


EXTRAMATERIALET

Några bilder från säsongen är allt vi får.


TRE SAKER

1. Att Danny försvinner gör mig inte allt för mycket. Han är den av Andys partners som jag gillat minst.

2. Innan Charlotte Ross dök upp som Connie hade hon även en roll i säsong fem där hon spelade en misshandlad kvinna.

3. John F. O’Donohue som vi ser som Eddie Gibson i några avsnitt jobbade som polis innan han drog sig tillbaka och blev skådis.


HANS-ÅKE LILJA (2013-03-13)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (11)
20 senaste recensionerna i kategorin kriminaldrama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Kriminaldrama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2 - inte svensk
Antal skivor: 5
Utkomstår: 2013
Bolag: Freemantle
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Digital
Bild: 4:3
Extramaterial:
Fotogalleri
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (27/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN AUGUSTI
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA