En mörk femte säsong

FILMEN

Säsong fem är en av de mest sorgsna säsongerna hittills, men vi börjar med det roliga. Jill Kirkendall som dök upp i förra säsongen finns nu med i inledningen vilket betyder att vi får se mer av henne och det är bra. Jag gillar henne. Dock finns Andys fru Sylvia bara med som ett gästinhopp nu vilket betyder det motsatta: vi får se mindre av henne. Dock får hon ta lite större plats i slutet av säsongen när hon går tillbaka till sitt arbete efter att ha varit mammaledig.

Martinez gifter sig med sin Gina och Bobby och Diana gifter sig. Men trots att det finns mycket bra i säsongen hänger de mörka molnen tungt över polisstationen i New York. Greg ställde ju upp som spermadonator till kollegan och vännen Abby under förra säsongen, men tidigt i den här säsongen skjuts hennes partner till döds medan Abby skadas. Och till en början misstänker man till och med Abby för mordet. Hon frias dock och nu är Greg hennes enda stöd...

Många av fallen handlar också om hemska saker. Många barn mördas och i dubbelavsnittet "Lost Israel" jagar Andy och Bobby en man som de tror mördat sin egen son. Även polismän misstänks under säsongens gång och det är inte alltid så lätt att lösa de fallen. Ett hänger med under flera avsnitt och där får vi även se Charlotte Ross som från och med säsong 8 spelar Connie McDowell. här spelar hon dock en helt annan karaktär, frun till den misstänkte polismannen.

Diane blir gravid men förlorar tyvärr barnet. Naturligtvis är detta en katastrof men de tar sig igenom det och gifter sig i sista avsnittet, som för övrigt utökats från de normala 44 minuterna till dryga 60. Även Andy går igenom en kris när man upptäcker att han har prostatacancer. Något han måste opereras för vilket inte är så lätt med tanke på att han har svårt för sjukhus och dessutom är som han är. Han opereras dock med lyckat resultat så även om säsongen är riktigt mörk under många avsnitt slutar det med en hel del hopp, både för friskförklarade Andy och nygifta Bobby.


EXTRAMATERIALET

Ett fotogalleri är allt vi får från denna säsong och det har lite att göra med att man nu givit ut säsong 5-12 i rask takt och från vad det ser ut inte lagt ner värst mycket krut på extramaterialet.


TRE SAKER

1. Charlotte Ross fick rollen som Connie för att de mindes henne från inhoppet i säsong 5.

2. Från och med säsong 5 finns det bara engelska DVD-utgåvor av serien och tyvärr saknar de textning, även på engelska.

3. Under säsongen ser vi seriens 100:e avsnitt (avsnitt 12) men lite trist nog uppmärksammas detta inte. Inte ens under eftertexterna. Det hade man väl varit värda?


HANS-ÅKE LILJA (2013-02-15)
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (11)
20 senaste recensionerna i kategorin kriminaldrama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Kriminaldrama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2 - inte svensk
Antal skivor: 6
Utkomstår: 2013
Bolag: Freemantle
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Surround
Bild: 4:3
Extramaterial:
Bildgalleri
RECENSERAT DENNA DAG (1/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA