Vi har sett det förr...

FILMEN

Vi har sett det förr. En galning jagar människor som djur och dödar dem en efter en bara för att han har lust till det. Vi har som sagt sett det för och "Desierto" tillför absolut inget nytt. Det den dock tillför är Jeffrey Dean Morgan. Jeffrey är en underbar skådespelare och speciellt när han spelar galning. Han lyckas verkligen se galen ut samtidigt som han ser ut att vara lugn som en filbunke…

Här spelar han Sam, en galning som stryker runt mexikanska gränsen för att ligga och lurpassa på flyende mexikaner som han sen skjuter en efter en. Den här gången kommer dock några undan och en katt- och råtta-lek startar. Sam jagar och de andra flyr. Som sagt har vi sett detta tidigare och det blir varken bättre eller sämre här. Filmen i sig är medioker. De övriga skådespelarna klarar sig men det är inte mycket mer. Det som gör filmen sevärd är helt klart Jeffrey Dean Morgan som är underbar i rollen som jägaren.

Men inte ens Jeffrey orkar lyfta hela filmen och det är tur att den inte är längre än de 84 minuter den klockar in på nu. Redan det är på gränsen till för lång. Dessutom tycker jag att man helt slarvar bort slutet. Jag antar att man velat lämna det lite öppet, kanske för en uppföljare men jag vet inte, det fungerar rätt dåligt i just det här fallet.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Jeffrey Dean Morgan kan man just nu se som Negan i TV-serien "The Walking Dead".

2. Filmen ska ha heder av att mexikanerna pratar spanska. Ger filmen en viss trovärdighet.

3. Slutet är som sagt öppet och jag skulle gärna sett att man fick se lite mer av vad som hände…


HANS-ÅKE LILJA (2016-12-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2016
Bolag: Scanbox
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.85:1
RECENSERAT DENNA DAG (16/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN FEBRUARI/MARS
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA