Ny säsong, ny story, samma skådisar

FILMEN

"American Crime" är tillbaka för en tredje säsong. Skådespelarna är desamma (i alla fall de flesta) men historien är helt ny. Faktum är att vi får inte mindre än tre historier i en den här säsongen.

Den första handlar om en familj som anställer en barnflicka till sin son. Hon kommer från Haiti och pratar bara franska vilket är precis vad frun önskar då hon vill att sonen ska lära sig franska. Mannen däremot ser inte någon anledning till att prata franska överhuvudtaget.

Den andra handlar om en tomatplantage som drivs av en familj där fadern ligger för döden och de tre syskonen håller i ruljangsen. Systern styr de två bröderna med järnhand vilken den ena broderns fru ogillar. När sen en brand utbryter bland arbetarnas bostäder och familjen inte bryr sig får hon nog.

Den tredje och sista historien handlar om en socialarbetare som försöker hjälpa ungdomar som farit illa samtidigt som hon själv kämpar med att bli gravid på konstgjord väg.

De bärande rollerna görs som tidigare av Felicity Huffman, Regina King, Timothy Hutton, Lili Taylor, Benito Martinez och Connor Jessup. Jag gillar serien och man har nu lyckats skapa tre säsonger som berättar helt olika historier men ändå lyckas berätta bra historier. Det som skiljer denna säsong mot de två tidigare är att då vi nu får tre historier i en (tre historier som egentligen inte hänger ihop alls) så ser vi inte så många interaktioner mellan de olika huvudkaraktärerna. Detta gör dock inget utan jag ser det mer som en styrka för säsongen. Man lyckas berätta tre historier samtidigt som egentligen inte hör ihop utan att man som tittare fattar det förrän efter att man sett hela säsongen. Briljant!


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Tyvärr så blir det inga mer säsonger. Serien är numera nedlagd.

2. Den här gången får vi bara åtta avsnitt. Två mindre än i säsong två och tre mindre än i säsong tre.

3. Timothy Hutton är helt klart en favorit. Hoppas vi ser mer av honom snart.


HANS-ÅKE LILJA (2017-04-30)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (2)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2017
Bolag: HBO
Tema: Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (21/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
THRILLERNA