Korthuset har rasat

FILMEN

Sista säsongen av "House of Cards" är med sina åtta avsnitt lite kortare än vi är vana med. Kanske beror det på att man fick tänka om när Kevin Spacey fick sparken från serien eller så tyckte man att man han berätta sin historia ändå. En historia som gissningsvis ändrats en hel del mot vad man från början planerat. Utan Spacey med så får Claire större plats och Robin Wright gör det bra. Hon är USA:s första kvinnliga president och det är just så svårt som det låter. Många är emot henne och vill dessutom lasta henne för vad hennes man gjorde under sin tid som president. Så även om Frank inte är med kroppsligt är han närvarande.

Upplägget är bra men jag gillar ändå inte säsongen lika mycket som de tidigare. Jag får känslan lite att man vill berätta så mycket men å andra sidan ger man sig inte den tid man behöver. Det som tidigare känts överdrivet men ändå på något sätt känts som om det faktiskt skulle kunna ske på riktigt känns nu bara överdrivet. Claire lyckas lite för bra i sina försök att styra både sina vänner och fiender. Det känns lite som om man sagt att nu tar vi i, detta är det sista vi göra och det ska fan vara spektakulärt.

När så sista scenen, som för övrigt känns allt för tillrättalagd, är över och eftertexten rullar känner jag mer "jaha, var det allt" än en tillfredställelse och jag kan inte låta bli att undra hur allt skulle tagit slut om Spacey inte ställt till det för sig. Trots allt är "House of Cards"-historien om Frank Underwood, inte Claire Underwood…


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Innan Spacey fick sparken hade man faktiskt spelat in två avsnitt. Vad som hände med dem är oklart.

2. Claire har tagit över Franks roll att prata med oss tittare och hon gör det rätt bra.

3. Totalt 73 avsnitt blev det av serien och den enda som varit med i alla är Robin Wright som Claire.


HANS-ÅKE LILJA (2019-03-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 4
Utkomstår: 2019
Bolag: Universal
Tema: Kompletta tv-serier, Netflixoriginal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.00:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (30/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA