Mer knarksmugglande i Mexiko

FILMEN

Knarksmugglaren Miguel Angel Felix Gallardo (spelad av Diego Luna) är tillbaka. Under förra säsongen hade han stora problem med DEA-agenten Enrique "Kiki" Camarena, men i slutänden var det Felix som drog det längsta strået och vann. Kiki fick sätta livet till och inte på något trevligt sätt, kan man väl tillägga utan att överdriva. Men resultatet blev inte riktigt vad Felix hade förväntat sig. Till exempel väcker mordet på en DEA-agent uppmärksamhet och det gillas inte av hans kollegor. Dessutom gillas det inte av DEA som skickar Walt Breslin (Scott McNairy) efter honom. Walt är om möjligt ännu mer bestämd att sätta dit Felix än vad Kiki var så frågan är om han satt sig i en sämre situation än han var i när Kiki jagade honom?

Vi får följa Walts jakt på Felix men även se hur Felix och hans kollegor i den kartell han satt ihop handskas med att bli jagade och även med interna konflikter och påtryckningar från colombianska smugglare. Det är inte helt lätt att vara knarksmugglare…

Säsongen är lika bra som den första och de tidigare som bara hette "Narcos". Jag gillar karaktärerna och jag gillar handlingen. Jag gillar också (som jag tror jag sagt i varje recension) att de pratar spanska och inte engelska. Det gör att serien känns autentisk och sådant gillar jag. Diego Luna är perfekt som Felix. Han får honom att vara både sårbar och osäker samtidigt som han är en hänsynslös man som inte drar sig för något för att få som han vill.

Säsongen avslutats på ett sätt som skulle kunna duga som slutet på historien, men man lämnar samtidigt en öppning för en tredje säsong och får jag välja tar jag en tredje alla dagar i veckan. Det finns många intressanta spår kvar att utforska.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Jag gillar hur man blandar in autentiska bilder på karaktärerna. Bland annat får vi se en bild på den verkliga Felix som inte alls känns så glamorös som filmens.

2. Det är intressant att de alltid har dålig bild på TV:n. Först trodde jag att det var för att de såg amerikansk TV i Mexiko men på slutet får vi även se folk titta på TV i USA med samma resultat.

3. Lägg namnet Amado Carrillo Fuentes på minnet. Jag tror vi kommer höra det igen…


HANS-ÅKE LILJA (2020-03-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2020
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (27/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA