En lagom lång lätt-tittad historia

FILMEN

Netflix serie "I Am Not Okay with This" känns lite som en återblick till "Det" då både Sophia Lillis och Wyatt Oleff hade två av huvudrollerna i även den filmen. Deras roller här är heller inte helt olika de rollerna de spelar i "Det". Lillis spelar den lillgamla Sydney Novak och Oleff den sprallige och lite udda Stanley Barber (i "Det" hette hans karaktär Stanley Uris). Dessutom när vi nu ändå snackar Stephen King så påminner de inklippta scenerna (framtidsvisioner) som vi får se av Sydney i bloddränkt klänning väldigt mycket om Kings debutroman/-film "Carrie".

Men handlingen då? Jo vi får träffa Sydney eller Syd som hon kallas och se hur hon kämpar med att passa in i skolan (hennes familj flyttar en hel del), med kompisar, hemma med sin mor och bror. Vi får se hur hon hanterar sin pappas självmord och dessutom hur hon hanterar det som händer henne. Hon verkar nämligen fått superkrafter som visar sig när hon blir upprörd eller arg. Är de riktiga eller håller hon på att förlora förståndet?

Jag gillar serien och den är definitivt lätt-tittad. Säsongen består bara av sju avsnitt på knappa 25 minuter styck. Man kan alltså se hela säsongen på en till två kvällar. Flytet i den är bra och man berättar sin historia och det känns faktiskt som om tiden man avsatt är precis lagom lång. Dock ska det sägas att vi får långt ifrån alla svar vi vill ha när den är slut. Blir det inte en andra säsong kommer jag att bli väldigt besviken. Men man bygger upp stämningen och historien och den levererar det den ska. Lillis och Oleff och de andra gör bra insatser och det enda jag får kämpa med är att jag till en början förväntar mig att Pennywise från "Det" ska dyka upp.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Serien bygger på en serietidning av Charles S. Forsman.

2. Vi får under säsongen indikationer på att allt kommer gå åt skogen…frågan är bara hur.

3. En andra säsong har inte bekräftats men jag har svårt att tro annat än att den kommer…


HANS-ÅKE LILJA (2020-03-27)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2020
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: Dolby Atmos
Bild: 1080p High Definition 1.85:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (13/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA