Efter måndag kommer tisdag

FILMEN

Säsong två, som kom lite oväntat (jag trodde nog serien skulle ta slut efter en säsong), tar vid där första slutade. Mo är på rymmen, Blair och Dawn styr nu bolaget. Dawn som VD över ett nästan helt kvinnligt företag och Blair som underbarnet som ska rädda börsen. De är nöjda över att vara kvitt Mo som enligt dem endast lurades och spelade oschyst. Frågan är om de är så mycket bättre själva…

Den överlevande halvan av Leighman-bröderna vägrar att tro att Mo inte kommer dyka upp och sabba för dem och när han så väl gör det bestämmer han sig för att krossa Mo och alla som har minsta anknytning till honom.

Lite så är upplägget på säsongen och den fungerar förvånansvärt bra. Jag trodde som sagt att det skulle vara slut efter första säsongen. Men med det inte sagt att den andra säsongen är lika bra som den fösta för det är den inte. Det dippar en hel del här och jag tycker inte att man lever upp till den nivån som första säsongen hade. Det känns lite som om man nu satsar på att flippa ut och inte ta det lika seriöst som förra omgången ändå var. Det är mer humor denna gång även om det fanns en hel del av det i första säsongen också.

Rollerna och skådespelarna är de samma och serien utspelar sig även denna gång på 80-talet vilket är lite befriande. Det är lite kul att se dem prata i mobiltelefoner som är stora som bergsprängare. Vid ett tillfälle säger någon "Nej, jag kan inte vänta. Batteriet i min telefon är snart slut och då behöver jag ladda det i två dagar."

Helt okej säsong men inte lika bra som första alltså.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Säsongen visades i två omgångar på grund av Corona.

2. Mo har fått lite längre hår den här gången.

3. Återstår att se om det blir en tredje säsong. Kanske räcker det nu?


HANS-ÅKE LILJA (2020-08-28)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2020
Bolag: HBO
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.39:1
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA