Livet det eviga tåget

FILMEN

När jorden hotas att gå under skapar Mr Willford ett supertåg som ska rädda mänskligheten. Världen kommer nämligen gå under genom nedkylning och för att stå emot det måste man alltså vistas i detta tåg, Snowpiercer, som i sin tur måste åka runt jorden (på ett specialbyggt spår) varv efter varv. Stannar man fryser man ihjäl och dessutom måste tåget rulla för att kunna generera den el som behövs för att driva alla de 1001 vagnar som hänger efter loket.

Naturligtvis går inget smärtfritt med tåget och de biljetter man sålt till dess resenärer ställer till det. De rikaste har köpt förstaklassbiljetter och har i princip en egen vagn. Det finns även andra och tredjeklass men utöver detta smiter en mängd människor utan biljett ombord. De samlas i släpet längst bak i tåget och det blir konflikter när de får nöja sig med det mest nödvändiga och lever i en slags slum. Mitt i allt detta kaos mördas en resenär i förstaklass och det visar sig då att den enda detektiven som finns på tåget är en man i släpet…

Jag gillar upplägget, men det hela blir lite för tillgjort ibland just av att man begränsat sig till ett tåg. Hur och varför bygger man en pool i ett tåg? Hur kan man gå så fort från loket till sista vagnen fast det är 1001 vagnar? Hur kan vissa vagnar vara så stora invändigt? Ja, frågorna är många men om man kan bortse från dessa så är det ändå en ganska bra serie.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Säsong 2 kommer den 25 januari 2021.

2. Stannar tåget i mer än 13 minuter fryser alla ihjäl.

3. Det finns även en filmversion av historien.


HANS-ÅKE LILJA (2020-11-05)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2020
Bolag: Netflix
Tema: Netflixoriginal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.85:1
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (2/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA