Folkmusik i en flummig miljö

FILMEN

Mina kunskaper om Ritchie Blackmore är minst sagt begränsade. Jag vet i stort sätt bara att han varit med i band som Deep Purple och Rainbow innan han startade Blackmore’s Night. När jag så fick hem DVD:n "Blackmore’s Night "Paris Moon" blev det dock lite av en besvikelse. Jag hade förväntat mig lite hårdare musik och det jag nu istället fick var en blandning av folkmusik och en riktigt flummig miljö som åtminstone får mig att tänka på 60-talet.

Gruppen frontas av Candice Night och hon och hennes körsångerskor ser i sina klänningar ut att vara direkt influgna från medeltiden för denna konsert. Vid ett tillfälle faller också keyboardisten ut i något som verkligen låter taget från medeltiden. Jag vet inte vad jag ska kalla det men bra är det inte. Ritchie själv håller sig tyvärr mest i bakgrunden med sin gitarr.

Kanske är det för att musiken de spelar inte är min typ av musik men jag tycker aldrig att konserten riktigt lyfter. Det finns några ställen då publiken rycks med men mest verkar det vara personerna på scen som har kul.

I utgåvan finns också en CD med nio av de nitton låtar som spelas på konserten (DVD:n) samt två extra låtar. Vi erbjuds alltså att avnjuta konserten, eller i alla fall delar av den, både framför TV:n och i till exempel bilen… vilket ju inte är helt fel.

Som sagt faller inte "Blackmore’s Night "Paris Moon" mig i smaken men trots det är det inget fel på själva produktionen. Tillhör man de som gillar den här typen av musik är den nog en fantastisk upplevelse…


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av ett fotogalleri och en kortare dokumentär om gruppen. Där får vi veta hur de skapar sina låtar och varför de låter som de gör.


TRE SAKER

1. Fem studioalbum har Blackmore’s Night redan producerat. Antingen är de inte så stora här i Sverige eller så är det jag som är dåligt informerad för jag har inte hört talas om ett enda.

2. Om man går in på gruppens hemsida upptäcker man snart att medeltidstemat inte var så slumpartat som man kanske kan tro när man läser min recension. Där framgår det nämligen att det är ett i högsta grad medvetet drag från deras sida.

3. Ritchie Blackmoore och Candice Night är gifta och man får väl anta att det är därifrån de fått bandnamnet…


HANS-ÅKE LILJA (2007-11-16)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin musik
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Musik
Format: DVD
Region: 0
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2007
Bolag: Border Music
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Dokumentär och fotogalleri
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (19/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA