En flygvärdinna misstänkt för mord

FILMEN

I "The Flight Attendant" möter vi Cassie Bowden, spelad av Kaley Cuoco som vi känner igen från "The Big Bang Theory". Cassie jobbar som flygvärdinna och reser över hela världen. Hon tar varje tillfälle att festa och dricker de flesta under bordet. Hon drar sig inte heller för att ta med sig män hem eller följa med dem till deras hotellrum. Under en flygning är det just det hon gör. Hon följer med Alex Sokolov till hans hotellrum efter en extra blöt natt, men när hon vaknar, ordentligt bakis, morgonen därpå ligger han i sängen bredvid henne med uppskuren hals. Cassie flyr hem till USA och måste nu försöka komma underfund med vad som faktiskt har hänt.

Till sin hjälp har hon sin väninna Ani (spelad av Zosia Mamet från "Girls") som dessutom också är advokat. Tillsammans med Anis pojkvän försöker de nu lösa vad som hänt och komma på ett sätt att fria Cassie från mordet.

Jag gillar serien och jag gillar upplägget. Jag gillar att Cassie försvinner in i fantasin där hon återvänder till hotellrummet och pratar med en fantasiversion av Alex som egentligen inte vet mer om sig själv än vad Cassie gör eftersom han är en fantasifigur skapad av henne.

Skådespelarinsatserna är bra och det finns faktiskt inte direkt några större saker att inte gilla med serien. Kanske, om man ska vara riktigt kritisk, kan man ha lite invändningar på att Cassie är lite för smart och att hon lite väl lätt lyckas lista ut saker men vem bryr sig?


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Vi ser även Rosie Perez i rollen som Cassies kollega Megan som även hon har stora problem.

2. Kaley Cuoco fungerar riktigt bra i en mer seriös roll.

3. Nu väntar jag på säsong två som kommer under 2021 om allt går enligt plan.


HANS-ÅKE LILJA (2021-01-06)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: Streamat
Utkomstår: 2020
Bolag: HBO
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.00:1
RECENSERAT DENNA DAG (1/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA