En okej Beckfilm som går tomgång

FILMEN

Ny månad och ny Beckfilm. Nu kommer det kanske inte en ny film varje månad men under början av året brukar det vara så och 2022 är inget undantag. Detta är den andra av fyra filmer som vi kommer få denna vår. Titeln är "Rage Room" och anspelar på ett rum där man kan gå in under några minuter och slå sönder allt som finns därinne. Tanken är att man ska få utlopp för sin ilska och sen kunna gå vidare lugnare och fokusera på det som är viktigt. Nu har dock inte själva rummet någon jättestor påverkan på filmens handling utan här är det ett mord i en skog och en hjärtattack vid ett rån som Beck-gruppen får på sitt bord och som oftast så finns det en koppling mellan de två och det står snart klart att de hänger ihop.

Josef går på en klassåterförening och träffar Cissi och ljuv musik uppstår. Problemet blir bara att Cissi kanske är mer inblandad i fallet än vad Josef till en början trott vilket ställer till det. Beck själv får komma ut och lufta sig lite men det blir mest vid den nya kolonilotten som han och dottern Inger köpt. Där grillas det och Inger blir inte glad när andra poliser kommer dit. Fick hon som hon ville skulle Beck sluta som polis, dra sig tillbaka och gå och påta i trädgårdslandet i stället.

Som vanligt kastas man mellan att tro sig veta vem som gjort vad för att i nästa sekund inte längre tro att det är så det ligger till. Det gillar jag även om jag tycker att det var lite lättare att lista ut vem som var skyldig denna gång. Annars är filmen helt okej. Det är dock lite synd att de skådespelare som bara susar förbi i periferin och har en eller två repliker ofta är rätt usla. Även om de inte tillför speciellt mycket så stör det.

Nåja, "Rage Room" är en okej Beckfilm och den underhåller men jag skulle gärna se att man får till det lite bättre framöver. Som det är nu så går det lite på tomgång. Den lyfter aldrig riktigt och det är trist…


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Vi får en lite annorlunda Grannen-scen i denna film.

2. Valter Skarsgård dyker upp som Becks barnbarn.

3. Steinar känns lite avslagen tycker jag.


HANS-ÅKE LILJA (2022-02-10)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: Streamat
Utkomstår: 2022
Bolag: CMORE
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
RECENSERAT DENNA DAG (21/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA