förutsägbart att det blir pinsamt

FILMEN

En mer förutsägbar film än "The Accidental Husband" tror jag knappast existerar. Filmen handlar om doktor Emma Lloyd som jobbar som kärleksdoktor på radion. Folk får ringa in till henne för att få råd när det gäller kärlek. Det gör Sofia som fått kalla fötter inför sitt bröllop. Emma råder henne att inte gifta sig vilket hon heller inte gör. Hennes blivande man Patrick Sullivan blir naturligtvis förkrossad och när grannungen, som är riktigt bra på datorer, erbjuder sig att (efter att ha hackat sig in på rätt myndighet) gifta bort Emma med någon låter han honom göra det. Emma är nu helt plötsligt gift med ingen mindre än Patrick själv.

När sen Emma ska ordna pappren till sitt kommande bröllop med Richard går det naturligtvis inte eftersom hon redan är gift. Lösningen är att hon söker upp Patrick och får honom att gå med på att annullera bröllopet och nu kan ni säkert gissa resten…

Och kan ni inte det får ni snabbversionen här. Emma och Patrick blir kära. Emma får reda på att det var Patrick som låg bakom deras "giftermål" och vill inte veta av honom. Patrick blir förkrossad och gör något riktigt romantiskt varpå Emma tar honom tillbaka. Slut. I rollen som Richard ser vi Colin Firth som verkar bygga hela sin karriär på den här typen av roller. Som Emma ser vi Uma Thurman som emellanåt spelar över rätt ordentligt.

Tyvärr genomskådade jag filmens handling efter en sådär 15–20 minuter och sen var det bara att sitta och vänta på att allt skulle hända. Det som sen gjorde det hela ännu värre var att texten på filmens baksida innehöll denna mening "Och så visar sig kärleken från sin mest osannolika och oförutsägbara sida!". Kunde inte vara mer fel.

"The Accidental Husband" är en riktig förutsägbar film totalt utan överraskningar och visst, den innehåller en del skratt men tyvärr inte speciellt många.


EXTRAMATERIALET

Inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Roligast i filmen är Richards tröstätande när han blir stressad.

2. På baksidan av fodralet kan man läsa att Patrick är en "seriöst sexig brandman". Hur är man när man är "seriöst sexig"?

3. I rollen som Marcy ser vi Lindsay Sloane som vi tidigare sett i "Sabrina - Tonårshäxan" där hon spelar Sabrinas sidekick Valerie.


HANS-ÅKE LILJA (2009-09-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin romantisk komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Romantisk komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.85:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (20/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA