Storstök i ringen

FILMEN

2010 års "Royal Rumble" är den 23:e i ordningen och tar plats i Atlanta Georgia. Som vanligt är det en mängd bälten på spel och i första matchen är det Christian som utmanas av Ezekiel Jackson i en match om ECW-bältet. Och trots att Ezekiel inte är den mest intressanta brottaren blir detta ändå en rätt bra match som faktiskt är rätt öppen ända fram till slutet.

Därefter utmanas The Miz av M.V.P. i en match om United States Championship-bältet och även här har vi rätt tråkiga brottare som ändå lyckas få till en rätt skaplig match men jag tycker nog ändå inte att den här matchen riktigt hör hemma här.

Nästa match däremot passar väldigt bra in här. Här får vi nämligen se nykomlingen Sheamus och veteranen Randy Orton i en match om WWE:s mästarbälte och här vi bjuds verkligen på en riktig match. En kanonmatch som dessutom inte utvecklas riktigt som jag gissat...

Sen är det dags för den obligatoriska Diva-matchen och den här gången får vi se hur Mickie James och Michelle McCool gör upp om Womens championship-bältet och för ovanlighetens skull bjuds vi på en rätt kul Diva-match som dessutom är oväntat kort. Diva-matchen blir med andra ord möjlig att uthärda den här gången.

I galans sista vanliga match utmanar Rey Mysterio The Undertaker på en match om tungviktsbältet och detta är förmodligen den mest ojämna matchen någonsin när det gäller storleken på brottarna. The Undertaker är riktigt stor och lång medan Rey är WWE:s kortaste brottare. Rey är dock väldigt akrobatisk och ger verkligen den på pappret överlägsne Undertaker en ordentlig match. Resultatet blir en väldigt bra match som dessutom är rätt spännande.

Därefter är det så dags för galans höjdpunkt, en Royal Rumble-match. En Royal Rumble-match går till så att två brottare inleder matchen. Efter 90 sekunder kommer det in ytterligare en brottare in. 90 sekunder senare kommer det in ytterligare en brottare och så fortsätter det tills 30 brottare kommit in i ringen. Nu är det dock inte så att det är 30 brottare inne i ringen samtidigt utan de brottare som kastas över topprepet och sätter båda fötterna på mattan utanför ringen är ute. Sen håller man på så tills det bara är en brottare kvar i ringen och han vinner då årets Royal Rumble. I år har man lyckats få till ett bra upplägg och dessutom en bra twist på slutet då en brottare som varit borta under en tid kommer tillbaka och ställer till med oro.

I stort får galan godkänt. Kanske har en del av matcherna lite väl mediokra brottare men annars är jag nöjd. Speciellt Royal Rumble-matchen har man lyckats riktigt bra med vilket lyfter galan lite extra då den ju ändå galans viktigaste match.


EXTRAMATERIALET

William Shatner introducerar Brett "The Hitman" Heart som kommer ut och konfronterar Vince McMahon. Detta resulterar i en massa snack och är det någon som kan reta upp en publik så är det Vince. Att han sen retar upp The Hitman, som är något av det heligaste som finns inom brottning, gör ju inte direkt publiken gladare. Sen blir det lite gruff innan det är slut. Allt detta ingår naturligtvis i upplägget inför deras kommande match.


TRE SAKER

1. Just Royal Rumble-matchen är, enligt mig, en riktigt kul typ av match. Dels får vi se många brottare och dels är det en rätt öppen match vilket jag gillar.

2. CM Punk går lös ordentligt med sina predikningar under Royal Rumble matchen och man har verkligen lyckats får till en bra karaktär.

3. Sheamus tillsammans med Randy Orton börjar verkligen bli en favorit.


HANS-ÅKE LILJA (2010-06-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Anamorfisk widescreen
Extramaterial:
Bret 'Hit Man' Hart confronts Mr. McMahon: Monday Night Raw - February 1, 2010
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA