Kapten Krause står stadigt i vågorna

FILMEN

I "Greyhound" får vi följa Kapten Krause (spelad av Tom Hanks) på hans första uppdrag. Han är ansvarig för att vakta en konvoj under andra världskriget. Största delen av resan har de flygunderstöd men under ungefär två dygn befinner de sig så långt ut till havs att de måste klara sig själva. Det är nu Kapten Krause och hans jagare Greyhound tillsammans med två andra jagare ska skydda konvojen mot tyska ubåtar. Det går sådär och jag är inte förvånad. Alla fraktskepp ligger helt öppet för ubåtarna att plocka en i taget och det känns mer som ett under att någon överlever. Men de gör det och Greyhound försvarar de med bravur och lyckas till och med sänka ett gäng ubåtar.

Filmen är bra och det är mycket action. Det är inte varje dag man ser båtjakter...men det är tur att den inte är längre än de cirkaa 100 minuter den är, för emellanåt blir det lite samma, samma när de jagar sina ubåtar. Men man har lyckats fånga paniken av att vara ute till sjöss och jagas av fienden som inte vill annat än att ha ihjäl en. Och det är ju inte direkt lätt att sätta sig i säkerhet mitt ute på havet.

Hanks spelar sin roll bra och trovärdigt och det gäller de andra skådespelarna också. Vi ser bland annat Stephen Graham som vi bland annat sett som Al Capone i "Boardwalk Empire".

"Greyhound" är helt klart sevärd och underhållande även om det inte är en film som man kommer se om och om igen. Den känns autentisk och på så vis också rätt obehaglig.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det finns en enda kvinnlig roll i filmen och det är Elisabeth Shue som spelar Krauses kärlek.

2. Det går riktigt höga vågor på havet men ändå står manskapet stadigt på däck. Här har man helt klart slarvat.

3. Hanks hade även skrivit manuset till filmen.


HANS-ÅKE LILJA (2020-08-10)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin krig
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Krig
Format: Streamat
Utkomstår: 2020
Bolag: Apple TV+
Ljud: Dolby Digital 7.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA