DVDKritik.ses blogg - november, 2018

Fel i bloggen!

Det finns inga inlägg i den angivna månaden. Använd kalendern till höger för att navigera vidare bakåt eller framåt.

Senaste blogginläggen

vinnare av röjar-ralf kraschar internet
Postad: 2019-06-17 11:44:20

"Vilket viralt fenomen är din favorit?" Det var frågan vi ställde när "Röjar-Ralf kraschar internet" på blu-ray låg i vinstpotten.

En del tävlande var väldigt specifika och nämnde "The Dress" och "Ice Bucket Challange" medan andra var mer allmänna och sa att memes och videoklipp var grejen. Inte minst kattklipp, så därför får denna tävling illustreras av en personlig favorit som i över tio år samlat in över 51 miljoner visningar på YouTube - Ninjakatten:Kattklipp figurerar i "Röjar-Ralf kraschar internet" också och de som får hem ett ex i brevlådan blev:

Emilie Hassel, Piteå
Lars Nilsson, Röbäck
Fanny Roos, Lund

Stort grattis till vinsten!


Läs DVDKritik.ses blogg dvdkritik.se

Inlägget går inte att kommentera
 
doctor sleep-trailern är mycket lovande
Postad: 2019-06-13 20:37:17

Väntan har varit lång men i dag släpptes äntligen trailern till "Doctor Sleep" och den ser oväntat bra ut. Det är alltså årets tredje Stephen King-filmatisering för biograferna (efter "Jurtjyrkogården" och "Det: Kapitel 2") och romanen med samma namn är hans uppföljare till "The Shining".

De som kan sin Stephen King vet att han inte var speciellt glad i Stanley Kubricks filmatisering som blivit en skräckfilmsklassiker på egna meriter men är en tämligen usel tolkning av romanen. Det är så pass betydande skillnader att Mike Flanagan som står för manus och regi till "Doctor Sleep" fått jobba hårt för att få till en film som är en uppföljare till två olika källor - Kings originalroman och Kubricks film.

Men banne mig om det inte ser ut som om han lyckats! Genom att noggrant återskapa Kubricks miljöer och stil har han gjort egna scener i "The Shining"-världen (blodhissen i trailern är dock från Kubricks original) och sedan gjort finfina passningar i de moderna bilderna för att knyta ihop det ytterligare. För mig känns detta väldigt lovande.

Storyn går i grova drag ut på att Danny Torrence vuxit upp och använder sina krafter för att guida människor på äldreboenden in i livet efter detta. Han får kontakt med en ung flicka med samma typ av kraft men betydligt starkare, vilket gör henne till ett hett villebråd för en samling psykiska vampyrer ledda av Rose the Hat. Hon spelas av svenska Rebecca Ferguson och den vuxna Danny görs av Ewan McGregor. Flanagan stod härom året för den utmärkta Netflix-filmatiseringen av "Geralds lek".

Svensk premiär, sannolikt under bokens svenska titel "Doktor Sömn", blir det 8 november. Här är trailern:Läs Anders Jakobsons blogg anders jakobson

Inlägget går inte att kommentera
 
en livslånga jakt på sanningen
Postad: 2019-05-17 10:10:10

Det börjar bli en vana för mig att skriva några rader här när det kommer en ny bok om KISS i Sverige (vilket för övrigt händer allt för sällan) och nu har det blivit dags igen. Jag har just läst färdigt en i mitt tycke väldigt intressanta bok om KISS.

”KISS - Parteners in Crime” är en perfekt KISS bok och jag ska berätta varför. Om vi börjar med författarna Alex Bergdahl och Carl Linnaeus så kompletterar de varandra väldigt bra. Alex är den som har alla, och jag menar verkligen alla, detaljerna. Det är han som rättar medlemmarna själva när de felaktigt uppger att saker hände ett visst datum eller på en viss plats, och han har rätt varje gång. Carl kan även han detaljer men har en lite mer avslappnad approach till dessa, det är han som gjort de djupdykande intervjuerna med medlemmarna och ställt de där frågorna som bara ett fan ställer. Tillsammans blir de en oslagbar duo som slår alla andra.

Dessa två herrar har nu skrivit en bok tillsammans och det som gör den så bra är framförallt sättet den är skriven på. Den formligen dryper av nostalgi och oblyg dyrkan för ett band som funnits med dem hela deras liv. Och jag känner igen mig i väldigt mycket. Jag är några år äldre än Alex och Carl men när de beskriver sina upplevelser från 80-talet känner jag igen mig till 100%. Jag var där, jag var en av dem som inte tyckte att KISS kunde göra något fel. Jag var en av dem som dyrkade marken de gick på och inte ifrågasatte detaljer. Jag var en av dem som fick höra ”KISS och BAJS haha (infoga elak killen från The Simpsons röst här)” så mycket att man bara ville kasta upp den som sa det på närmsta skoltak. Jag minns hur det var att se första bilden på avsminkade KISS, jag minns hur det var när de dök upp på TV (jag känner till och med igen de inslag de pratar om i boken) och jag minns väldigt bra hur största delen av veckopengen hamnade hos Melody Line i utbyte mot deras VHS filmer med KISS.

I boken har de fått till ett väldigt bra upplägg och flyt. Vi har dels huvudtexten som de skrivit tillsammans och som berättar om just det som det aktuella kapitlet handlar om. Det varvas sen med personliga kommentarer från Alex och Carl och det är kul att se hur de ganska ofta har olika uppfattningar om saker och ting…vilket bara gör det hela än mer intressant. Ämnesmässigt täcker boken allt från scenbygge, Genes filmkarriär och Peters 80-tal till Alex och Carls personliga relationer till bandmedlemmarna och andra personer kopplade till gruppen. Och jag kan inte låta bli att le när Alex berättar hur han åker till platsen där KISS gjorde sin första konsert och bara står där och njuter trots att byggnaden nu är riven. Jag ler både för att jag tycker det är en underbar grej att göra och för att jag faktiskt skulle kunna göra samma sak själv…

Jag kan inte annat än rekommendera ”KISS - Parteners in Crime”. Det är en bok om KISS men lika mycket en bok om två KISS fans och deras resa från dyrkande, blåögda småkillar till vuxna, analytiska män precis som bokens undertitel säger ”Vår livslånga jakt på sanningen”. Läs den!Läs Hans-Åke Liljas blogg hans-Åke lilja

Inlägget går inte att kommentera
 
<< November 2019 >>
Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Sök i bloggen:
RECENSERAT DENNA DAG (19/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA