En bra bakgrund som tyvärr blandas ut

FILMEN

"Castle Rock" är tillbaka för en andra säsong och ni som sett första säsongen vet att staden Castle Rock som givit serien sitt namn är påhittad av Stephen King. Han låter en hel del av sina berättelser utspela sig i staden och dessa har man tagit fasta på i TV-serien. Sen har man hittat på lite egna saker och blandat allt detta. Den här gången ska vi dock få ett livsöde som King själv har hittat på. Den här gången ska vi få se Annie Wilkes bakgrunds historia.

Annie är huvudpersonen i Stephen Kings "Lida" som filmades 1990 med Kathy Bates i huvudrollen och nu ska vi alltså få se hur Annie blev Paul Sheldons största fan. I rollen som Annie den här gången ser vi Lizzy Caplan och jag måste säga att hon gör rollen fantastiskt bra. Hon är verkligen en yngre Kathy Bates, en yngre Annie. Hela hennes karaktär är genomtänkt. Allt ifrån hur hon går till hur hon pratar. Jag gillar henne och jag gillar hennes historia. Tyvärr verkar man inte tycka att man har tillräckligt mycket av Annies historia för att fylla tio avsnitt så vad man gör då är att man lägger till en sidohistoria.

Här får vi höra talas om en sekt som levde för 400 år sedan. Efter att en ängel uppenbarat sig för dem så bestämmer de sig för att ta livet av sig för att sen återuppstå i nutid. Man låter dem flytta in i Marsten House, känt från boken "Salem’s Lot" och invänta återkomsten av sin ängel. Nu är detta kanske inte en dålig handling men den har absolut inget med Annie att göra och den fungerar rätt illa tillsammans med hennes liv.

Resultatet av detta blir att jag sitter och vill ha mer om Annie och mindre om sekten som dessutom inte riktigt fyller något syfte. Varför vill de tillbaka 400 år senare och vad ska de göra nu? Nä, det känns bara som utfyllnad till en annars riktigt bra historia om Annie Wilkes. En historia som jag önskar att man hade ägnat sig 100 procent åt här.


EXTRAMATERIALET

Vi får en bakom kulisserna-film som enligt beskrivningen skulle handla om kvinnliga seriemördare, men som egentligen handlar om Annie Wilkes och hur man här försöker knyta ihop henne med hur hon är i Stephen Kings bok och filmatiseringen av densamma. Ganska bra men inte vad jag väntat mig.


TRE SAKER

1. Man sa att varje säsong skulle vara helt fristående men trots det har man inte lyckats hålla händelser från första säsongen borta från denna.

2. Ett känt ansikte från Stephen King-filmer vi ser här är Tim Robbins som vi sett i filmen "Nyckeln till frihet".

3. Tyvärr la man ner serien efter denna säsong.


HANS-ÅKE LILJA (2020-11-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (51)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2020
Bolag: Warner Bros.
Tema: Stephen King
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Mother of sorrow
RECENSERAT DENNA DAG (21/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA