DVDKritik.ses blogg - maj, 2020

Fel i bloggen!

Det finns inga inlägg i den angivna månaden. Använd kalendern till höger för att navigera vidare bakåt eller framåt.

Senaste blogginläggen

dvdkritik.se 15 år!!!
Postad: 2021-10-16 10:31:56I dag, 16 oktober 2021, fyller DVDKritik.se 15 år! Hurra! Egentligen borde man fira det med pompa och ståt och någonting i stil med en helt ny design eller så, men vi tar det lite piano och låter allting tuffa på så som det varit utan att göra speciellt mycket väsen av det. Egentligen är det bara den här texten som påpekar faktumet att vår sajt nu får åka moped. 15 är lite av ett magiskt tal i sig. Ett tidigare projekt som jag och Lilja drog igång några år innan DVDKritik.se hade som krav 15 intresserade medlemmar för att dra igång och om jag inte minns helt fel så hade vi även 15 recensioner i arkivet när vi väl valde att öppna DVDKritik.se på allvar den 16 oktober 2006.

Nu är det betydligt fler recensioner i arkivet nämligen 5737. Man hinner se och skriva om mycket på 15 år uppenbarligen och för tillfället finns det inga som helst planer på att packa ihop verksamheten och stänga ner sidan. Så vi fortsätter. Kanske inte i 15 år till, men iallafall en bra bit på vägen. Tack för att ni läser!


Läs Anders Jakobsons blogg anders jakobson

Inlägget går inte att kommentera
 
slasher i bokform, kan det vara något?
Postad: 2021-05-10 08:21:04

Som filmrecensent har Corona slagit hårt. Filmerna som skickas ut från filmbolagen kommer med allt längre mellanrum och om man som jag gillar slasher genren är man nu ordentligt utsvulten. Jag vet att man inte kan jämföra avsaknaden av slasherfilmer med det lidandet Corona orsakat många andra men nu är jag ju filmrecensent som recenserar filmer så låt mig tycka lite synd om mig nu, även om det är en fis i rymden jämfört med verkliga problem.

Men det finns hjälp att få. Författaren Mats Strandberg har nämligen skrivit en slasher i bokform. Nu kanske inte det är helt unikt och det finns säkert många andra slasher böcker men på svenska och just nu så tror jag hans bok ”Konferensen” är det som bäst botar slasherabstinensen.

I boken får vi följa ett gäng kommunalanställda som ska spendera några dagar i lilla stugbyn vid Kolarsjöns strand där de ska förbereda invigningen av det nya köpcentrumet. Ett köpcentrum som inte kommit till utan en hel del kontroverser. En bonde har till exempel blivit av med all sin mark. Eller som han säger själv, sin historia, sitt liv och sin framtid. Det finns en hel del interna motsättningar bland de kommunalanställda och precis som i en slasherfilm hittar vi den snygge, den töntige, den smarte, den komplicerade och naturligtvis en mördare med stor fantasi för hur han ska ha ihjäl sina offer.

Jag gillar ”Konferensen” och den funkar som ett bra substitut nu när det finns färre filmer att se. Finns det något negativt med den är det kanske att en del av själva dödsscenerna är lite för snälla. Här kunde man brassat på med mer våld och blod om ni frågar mig…


Läs Hans-Åke Liljas blogg hans-Åke lilja

Inlägget går inte att kommentera
 
vinnare av sonic the hedgehog-prylar
Postad: 2020-04-27 16:03:27Hur gör du för att hålla social distans under just nu? Det var tävlingsfrågan när en hel säck med "Sonic the Hedgehog"-prylar stod på spel. Vinnaren skrev sin motivering på vers. Så här löd den:

Tänk om jag underbara prylar med dig kunde få...
en antropomorfisk igelkott så spännande och blå!
För att hålla social distansering gör jag precis som dig...
jag lägger benen på ryggen och gömmer mig!


Den rimmande vinnaren heter Björn Karlsson i Kalmar, som förtydligar att sonen Marcus är den som faktiskt vinner prylarna. Grattis till er!


Läs DVDKritik.ses blogg dvdkritik.se

Inlägget går inte att kommentera
 
<< Maj 2020 >>
Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Sök i bloggen:
RECENSERAT DENNA DAG (1/12):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN SEPTEMBER/OKTOBER
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA