Tragisk historia om fyra rocktjejer

FILMEN

"Prey for rock & roll" handlar om tjejbandet Clam Dandys som leds av Jackie. Hon har hållit på i över 20 år och har ännu inte lyckats nå den framgång hon tycker att hon förtjänar. Hon kommer nu gång efter gång på sig själv med att ställa frågan om det är dags att gå vidare, att släppa rock’n’roll drömmarna och försöka på något annat. Och varje gång kommer hon fram till att det är musiken hon vill hålla på med.

Nu ser det dessutom ut som om saker och ting håller på att ordna sig. Ett skivbolag har visat intresse och dessutom är de eventuellt aktuella som förband åt en stort band. Tyvärr hotar bandmedlemmarnas vilda och tragiska vardag att stå i vägen för Jackie och hennes hett efterlängtade framgång.

Medlemmarnas liv kantas nämligen av droger, sprit, minst sagt underliga pojkvänner samt en massa andra tragiska händelser som ställer att på sin spets. Att några i bandet dessutom har riktigt tragiska uppväxter gör ju inte saken lättare.

Tjejerna i bandet spelas av Gina Gershon (Jackie), Drea de Matteo (Tracy) som vi kunnat se som Adriana i "Sopranos", Lori Petty (Faith) samt Shelly Cole (Sally) och alla gör ett riktigt bra jobb med sina roller. De känns alla väldigt äkta och trovärdiga och jag gillar dessutom att "Prey for rock & roll" är allt annat än en munter film. Tjejerna lever verkligen tragiska liv och inte blir det bättre för dem. Hela tiden blir det istället värre och värre. Detta gör att "Prey for rock & roll" känns fräsch och fri från Hollywoods lyckliga slut och det gillar jag.


EXTRAMATERIALET

Ett kommentarspår är allt vi bjuds på…


TRE SAKER

1. Enligt texten på filmens omslag ska Gina Gershon själv sjunga alla låtar som Jackie framför i filmen.

2. Jag gillar även Ivan Martin i rollen som Nick. Man hatar honom verkligen.

3. I filmen framför tjejerna Björn Skifs gamla klassiker "Hooked on a feeling" vilket känns rätt bisarrt.


HANS-ÅKE LILJA (2009-05-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: Njutafilms
Ljud: Stereo
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.85:1
Extramaterial:
Kommentarspår med regissören
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (25/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA