Vägraseri från början till slut

FILMEN

Alla har väl någon gång velat peka finger åt någon medtrafikant som beter sig som en idiot när han eller hon kör om eller inte blinkar eller på annat sätt framför sin bil uselt. Som tur är kan de flesta av oss behärska oss och nöja oss med en svordom eller liknande. Detta kan dock inte den man som Rachel möter i morgonrusningen en dag. Hon tutar på honom då han inte kör när det är grönt vilket han tar som en personlig förolämpning och bestämmer sig för att lära Rachel en läxa. En läxa som hon sent ska glömma och det gäller även de som står henne nära.

Som galningen ser vi ingen mindre än Russell Crowe och det är lite förvånande. Han brukar ju spela goda karaktärer men inte här. Man lyckas även undvika att falla i fällan som nästan alltid händer när en skådespelare som i 99 procent av sina filmer spelar god ska spela ond. Vad man gör då är att man tillför några omständigheter som gör att man som tittare ändå sympatiserar med honom eller henne fast man inte borde det.

Här gör man dock inte det misstaget. Man ogillar Crowes rollfigur från första gången man ser honom och det gillar jag. Dessutom spelar Crowe elak på ett riktigt bra sätt. Hela han osar galenskap och elakhet.

Jag gillar "Unhinged" även om den har vissa inslag som är ganska lätta att förutse men vad spelar det för roll. Den underhåller och jag köper Crowe som en elak jäkel och det är bra. Nu hoppas jag bara att han får spela elak mer. Det är så mycket roligare att se en bra elak karaktär än en bra god karaktär.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. I rollistan står Crowe listad som The Man men karaktären heter Tom Cooper.

2. Detta var en av de första filmerna som visades på bio efter att man öppnade igen efter Coronautbrottet.

3. Återigen, Crowe, ge upp att spela good guys och satsa på elakingar!


HANS-ÅKE LILJA (2020-12-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2020
Bolag: Nordisk film
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.40:1
RECENSERAT DENNA DAG (26/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
KOMEDIERNA