Hyggligt om demoner och glömska

FILMEN

"The Wretched" berättar historien om en demon som kommer för att ta barn som den sen äter med stor aptit. Nu kan man ju inte bara äta upp någons barn utan att denna någon reagerar, men demonen har lyckats så den får föräldrarna till de barn den tar att glömma att de någonsin haft något barn. Alltså kan de ju inte sakna det. Genialiskt om det inte vore för Ben som lyckas komma på detta. Frågan är bara hur man lyckas övertala folk att någon saknas när ingen vet om att denna någon ens existerat...?

Jag gillar upplägget i filmen och även genomförandet. Filmen är dessutom snyggt gjord och skådespelarinsatserna godkända. Sen finns det kanske vissa logiska luckor i filmen men å andra sidan brukar det ju finnas sådana i de flesta skräckfilmerna, så det kan jag leva med.

Det som gör filmen extra obehaglig är just att ingen tror Ben och att det inte går att förklara då ingen minns. Hans frustration och desperation skulle kunna knäcka långt starkare psyken än hans.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Azie Resfai som spelar Sara är riktigt obehaglig.

2. Under fem veckor låg filmen etta på biotoppen i USA. Kan även nämnas att den under dessa fem veckor vad den enda filmen som visades på grund av Corona.

3. Scenen med renen är ganska bisarr. Varför bak på pickupen och städar man inte efter sig?


HANS-ÅKE LILJA (2020-10-26)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2020
Bolag: Universal
Ljud: DTS-HD Master Audio 5.1
Bild: 1080p High Definition 2.39:1
RECENSERAT DENNA DAG (1/4):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA