Serien som bara blir bättre och bättre

FILMEN

I den andra halvan av säsong ett får vi avsnitten "A Simple Sacrifice" och "Every Breath You Take". Totalt fyra avsnitt uppdelade i två storylines. Totalt blir det alltså åtta avsnitt och fyra storylines för säsong ett. Rätt lagom.

Första avsnittet, "A Simple Sacrifice", handlar om en kvinna som dömts för mordet på sin man och en kompis till sin son. Nu kommer det dock in uppgifter som hävdar att hon är oskyldig och att mördaren fortfarande är där ute någonstans. Teamet med Peter Boyd i spetsen blir snart övertygade om att ytterligare en person fanns med under mordet…frågan är bara vem.

I "Every Breath You Take" är det mordet på en kvinnlig polis som teamet tar sig an. Efter ett år spolas hon iland nerstoppad i en golfbag. Som väntat får fallet extra stor uppmärksamhet då offret är en polis. Det ska senare visa sig att hon hade en beundrar som har lite svårt att skilja på verklighet och fantasi. Är det han som bragt henne om livet? Eller är det kanske en av hennes kollegor? Peter Boyd gör allt för att få fram sanningen även om det kräver att han bänder lite på lagen…

Som med alla serier växer rollfigurerna ju mer man ser av dem och så även här. Det som är extra roligt med dessa avsnitt är att man får se karaktären Grace Foley, teamets psykolog, i en mycket framträdande roll. Hon spelas för övrigt exemplariskt av Sue Johnston.

Det enda negativa man kan säga om denna DVD-box är att Noble Entertainment valt att dela upp den i tre delar. Dels piloten, dels de fyra första avsnitten och sen dessa fyra avsnitt. Det hade varit lite enklare att hålla reda på dom om alla var i en och samma box i bokhyllan, speciellt när alla 5 hittills existerande säsonger släppts.


EXTRAMATERIALET

Filmen har inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Den enda karaktären jag har lite svårt för i serien är Spencer Jordan (spelad av Wil Johnson). Han är lite för stel för min smak men jag hoppas han växer i kommande säsonger.

2. En del saker ändrades mellan piloten och de övriga avsnitten i säsong ett. Bland annat så hade Boyd både fru och ett litet barn i piloten. Senare är han dock singel och har en äldre son. Dessutom hette karaktären Amelia "Mel" Silver hette i piloten endast Mel. Det utvecklades sedan till att Mel blev hennes smeknamn.

3. Säsong sex av "Mördare Okänd" spelas just nu in i England. I Sverige är det SVT som visat "Mördare Okänd" och det är även de som kommer att visa säsong sex när den är klar.


HANS-ÅKE LILJA (2006-12-03)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2006
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Dolby Digital 2.0
Bild: Anamorfisk widescreen 1.85:1
RECENSERAT DENNA DAG (25/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA