Amerikanskt svenska

FILMEN

Peter Magnusson är tillbaka med en ny komedi. Den här gången reser han till Thailand för att finna sig själv men hamnar istället mitt i ett kärleksdrama. Filmen "En gång i Phuket" är rolig. Den innehåller en hel del scener som jag skrattar högt åt samtidigt som den känns väldigt amerikaniserad. Den påminner mycket om en amerikansk kärlekskomedi där förväxlingar sker vilket i sin tur leder till att de älskande tu missförstår varandra och går skilda vägar för att sedan återfinna varandra och bli lyckliga i slutet när de äntligen får varandra. Tyvärr blir det då även lite för förutsägbart...

Sven jobbar som yrkesrådgivare och talar om för folk hur de ska få mer självförtroende i sina yrkesliv. Själv lever han dock inte som han lär och är egentligen rätt olycklig. För att hitta sig själv säger han upp sig och flyttar till Phuket i Thailand där han nu ska skriva den där boken han alltid velat skriva.

Där träffar han även två kvinnor som han blir kär i. Dels Gitte som vill uppleva det riktiga Thailand och sig själv genom meditation och tystnad och dels Anja som precis lämnat sin pojkvän. Förväxlingarna är otaliga och likaså bortförklaringarna som Sven kommer med.

Alla inblandade gör bra ifrån sig. Kanske spelar David Hellenius över i sin roll som barägare/äventyrsfixaren George. Men filmen är rolig och även om filmen är rätt amerikaniserad och förutsägbar gillar jag den.


EXTRAMATERIALET

En bakom kulisserna-film där de inblandade får komma till tals bjuds vi på.


TRE SAKER

1. Peter Magnusson har skrivit manuset till filmen.

2. Jenny Skavlan som spelar Gitte var även med i den norska zombiefilmen "Död snö".

3. Grynet Mollvig dyker lite oväntat upp som Svens mamma.


HANS-ÅKE LILJA (2012-06-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 2.35:1
Extramaterial:
Bakomfilm
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (20/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA