Bloody Mary klarar det mesta

FILMEN

Mary Mason utbildar sig till kirurg men det går inte helt enligt planen. Hon blir ofta hackad på av sin lärare för att hon inte tar studierna tillräckligt seriöst. Hon blir även mer och mer beroende av att tjäna pengar. De hon har börjar ta slut och inga nya kommer in. Av en slump, när hon är på en jobbintervju för ett dansjobb på en exotisk klubb, så räddar hon en mans liv vilket leder till att hon kontaktas av folk som behöver kirurgisk hjälp. Det hela slutar med att Mary utför de mest groteska och avancerade skönhetsoperationer man kan tänka sig. Sådana som ingen legitimerad läkare vill ta i med tång.

"American Mary" är sådär lagom skruvad samtidigt som den är rätt blodig emellanåt. Och i botten på allt detta ligger även ett hämndbegär från Marys sida där hon vill ge igen på sin lärare på läkarlinjen som lurade henne och utnyttjade henne. När hon ska utkräva den hämnden kommer hennes kirurgiska kunskaper till nytta och det är alltid kul att se en utnyttjad kvinna få hämnd.

Sen är filmen också rätt överdriven. Mary klarar det mesta, bland annat att byta armar på ett par tvillingar utan större problem eller komplikationer men man får ta det lite för vad det är. En annan sak jag funderade lite på när jag såg filmen var om den inte utspelar sig lite i framtiden, eller finns det sådana extrema människor som vi ser här? Att kroppsmodifiering finns det vet jag men det känns ändå väldigt tillspetsat. Men trots det en underhållande film.


EXTRAMATERIALET

Vi bjuds på två korta dokumentärer. En handlar om världspremiären i London och den andra tar oss med bakom kulisserna på filmen. Båda är dock rätt korta och kanske inte så utförliga som man önskat.


TRE SAKER

1. Lite kul att filmen inte heter "Bloody Mary" när det är det alla kallar Mary i filmen.

2. Katharine Isabelle är riktigt bra som Mary.

3. Trots att Mary inte avslutat sin utbildning är hon en väldigt duktig kirurg.


HANS-ÅKE LILJA (2014-09-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA