Hans-Åke Liljas blogg

life on mars maraton…av misstag
Postad: 2021-01-18 13:33:42

Igår drog jag av misstag igång ett maratontittande som kommer bestå av totalt 58 avsnitt. Jag återkommer till misstaget. Det hela började med att jag igår inte hade något att titta på men ändå ville avsluta kvällen med något kul. Jag kom att tänka på att jag länge funderat på att se om serien ”Life on Mars”. Sagt och gjort, jag bestämde mig för att göra det. Nu hör det till att jag är lite lat av mig så jag satt där i soffan och undrade om någon av varianterna fanns på någon av alla de streamingtjänsterna jag prenumererar på. Det gjorde det naturligtvis inte och jag skulle alltså bli tvungen att bege mig ner i källaren och leta reda på DVD utgåvan. Pust.

Men som sista utväg startade jag YouTube på TV. Där ska ju allt finnas sägs det och till slut hittade jag faktiskt det första avsnittet av den amerikanska versionen och vägde för och nackdelar mellan att börja med den versionen (originalet är den engelska) eller gå ner i källaren. YouTube vann. Dessutom är ju Michael Imperioli med och han är helt klart en favorit. Sagt och gjort jag gjorde slag i saken och såg avsnittet.

Spola fram en timme ungefär tills sluttexten rullar och jag är ganska nöjd. Dock dök aldrig Imperioli upp. Kanske syns han inte förens i andra avsnittet tänker jag men sen, nej det stämmer inte. Jag söker lite på nätet och det skulle visa sig att det jag just sett var en testpilot som man spelade in för att övertala ABC att köpa in serien. När de väl gjorde det kastade man ut alla utom Jason O’Mara i rollen som Sam och gjorde om hela piloten. Där och då insåg jag att mitt misstag gjort att jag nu bara måste se den riktiga piloten och med det hela serien. Dock gjorde man bara 17 avsnitt innan den lades ner.

Så den ska jag se, sen ska jag se de två säsonger som finns av originalserien (16 avsnitt) och sen uppföljaren ”Ashes to Ashes” som det kom tre säsonger av (24 avsnitt). Dessutom har det sedan i april förra året ryktats om att det ska vara klart för ytterligare en säsong av den engelska original varianten. Om det verkligen händer återstår att se men vem vet, konstigare saker har hänt.

Lite kul var att när jag sökte info om det avsnittet jag såg igår hittade jag även en spansk version (La chica de ayer), en rysk version (Obratnaya storona Luny), en tjeckis version (Svet pod Hlavou) samt en koreansk verision (La-i-peu on Ma-seu) och vem vet, kanske kan jag även hitta de versionerna. Vore helt klart kul att se.Här finns recensionerna av de tre huvudvarianterna.

Den engelska varianten:
"Life on Mars - Säsong 1"
"Life on Mars - Säsong 2"

Den amerikanska varianten:
"Life on Mars"

Uppföljaren Ashes to Ashes:
"Ashes to Ashes - Säsong 1"
"Ashes to Ashes - Säsong 2"
"Ashes to Ashes - Säsong 3"


hans-Åke lilja

<< Januari 2021 >>
Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Sök i bloggen:
SENASTE 10 RECENSIONERNA AV HANS-ÅKE LILJA:
RECENSERAT DENNA DAG (28/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA