Barnprogram när det är som bäst

FILMEN

"Häxan Surtant" är barnprogram när det är som bäst. Visst, det är riktat till de yngre men som sagt, det är ju barnprogram och ungarna formligen älskar henne. Och vi föräldrar som emellanåt sätter oss med barnen och kollar kan inte annat än instämma. Katrin Sundberg som spelar Häxan Surtant är fenomenal som elak (på ett kul sätt) häxa.

"Häxan Surtant" handlar om just en sur häxa som bestämmer sig för att börja arbeta (för det har hon sett andra göra). Problemet är bara att hon hatar att ha arbetskamrater. Och vad kan man göra då? Jo, naturligtvis startar man eget och i samma ögonblicket är
Aktiebolaget Häxan Surtant fött.

Det är bara ett problem, Häxan Surtant har ingen aning om vad man gör när man har ett företag. Hon vet inte ens vad det är för företag hon har eller vad hon vill sälja. Vad hon gör är att hon varje dag lägger ut något nytt i skyltfönstret, gärna något som är fult eller trasigt för att folk inte ska bli intresserade och komma in i butiken.

Naturligtvis funkar det inte, trollet Trygve dyker varje gång upp och vill köpa det hon säljer. Det spelar ingen roll om det är en tom pizzakartong eller ett par glasögonbågar, han är alltid intresserad av att handla. Sen är det upp till Häxan att fixa det, vilket oftast medför en hel del jobb för henne…

Som sagt, "Häxan Surtant" är riktigt kul och då, ur ett vuxenperspektiv, framförallt på grund av Katrin Sundbergs fantastiska tolkning av Häxan Surtant. Förutom Trollet Trygve träffar vi också Älvan Ellen, Trollmor, Fen Felicia och Riddaren Ragnar bara för att nämna några av karaktärerna som dyker upp.


EXTRAMATERIALET

Finns inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Personligen är jag barnsligt förtjust i signaturmelodin.

2. Häxan Surtant dök första gången upp i "Jullovsmorgon" 2004 (i sex avsnitt) och sen två år senare i "Jullovsmorgon" 2006 i 15 avsnitt.

3. Det sägs att nya avsnitt spelades in i våras men jag har inte kunnat få detta bekräftat…


HANS-ÅKE LILJA (2008-09-28)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin barn o familj
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Barn o familj, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Pan Vision
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA